Vzorec pre šťastie či ilúzia zamerania?

Ľudia majú sklon považovať niektoré veci v živote za nevyhnutné pre šťastie, zatiaľ čo v skutočnosti nie sú.

Označenie „ilúzia zamerania“ vychádza z myšlienky, že sa môžete zamerať na určitý aspekt života natoľko, až budete presvedčení o tom, že od neho závisí celé vaše šťastie.

Niektorí ľudia majú ilúziu zamerania napríklad na vzťah s partnerom ako nevyhnutný predpoklad šťastia. V takom prípade sa budú cítiť nešťastní dovtedy, kým zostanú slobodní. Niekto je zase nešťastný, lebo nemá dostatok peňazí, zatiaľ čo iní budú presvedčení o tom, že sú nešťastní, lebo nemajú poriadnu prácu.

Pri ilúzii zamerania si vytvárate vlastné dôvody, prečo sa cítite nešťastní. Ak je nešťastie vákuum, v ktorom chýba požadovaný prvok, toto vákuum vytvorila predpojatá predstavivosť subjektu.

Neexistuje žiadny absolútny vzorec pre šťastie – každá jedinečná podmienka života môže slúžiť ako základ pre šťastie svojím jedinečným spôsobom. Môžete byť šťastní, keď žijete manželstve a máte deti alebo žijete v manželstve bez detí. Môžete byť šťastní, keď ste slobodní s vysokoškolským diplomom či bez neho. Môžete byť šťastní, keď ste štíhli, no môžete byť šťastní aj s nadváhou.

Aby ste boli šťastní, musíte akceptovať sami seba. Akceptovať sa je jednou z najdôležitejších a najťažších úloh, aké si v živote môžeme stanoviť.

Akceptovať seba samého je však jednou z najľahších, najjednoduchších a najvďačnejších vecí, aké pre seba môžete urobiť – toto je nenáročný vzorec pre šťastie.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu