Venujte pozornosť tomu, čo by ste chceli…

„Aby sa vo vašom živote mohlo niečo naozaj zmeniť k lepšiemu, musíte si prestať všímať veci také, aké sú – aj to, ako vás vidia druhí – a začať venovať pozornosť tomu, čo by ste chceli.“
– Esther a Jerry Hicks: Pros a dostaneš 2

Kniha vyšla aj pod názvom Zákon přitažlivosti a popisuje trocha viac o tom, ako sa Hicksovci dostali k písaniu takýchto kníh.

Čítali ste niektorú z tých kníh?

Abrahámovo učenie, ktoré nájdete v knihách Hicksovcov je veľmi spirituálne a túto knihu neodporúčam pre úplných začiatočníkov v oblasti osobného rozvoja a pozitívneho myslenia. Priznám sa, že som mal problém na začiatku akceptovať niektoré veci, o ktorých sa píše v knihe Zákon přitažlivosti. Na druhej strane, na naozaj ťažké otázky tu nájdete výborné odpovede, že by ich snáď človek ani nemohol vymyslieť. Teraz som už prečítal dve knihy od Jerryho a Esther, vypočul si množstvo nahrávok a obľúbil som si Abrahámovo učenie.

Budem rád, keď napíšete aj svoj názor.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

1 komentár

  1. Chcel by som sa podeliť o svoju stratégiu usmerňovania myšlienok. Začnem tým, že na tento kalendárny rok mám vytýčených 5 cieľov, a že sa blíži doba, keď sa prvé z nich majú začať napĺňať. Už si všímam, že sa mi do života hrnú nové udalosti a ľudia, čo považujem za dobré znamenie. A aby som si ich splnil, tak okrem aktivít, ktoré s nimi bezprostredne súvisia, každý deň na svoje ciele myslím a znova a znova si ich v mysli opakujem – aj niekoľko krát za deň. Stávalo sa mi však, že som niekedy myslel na jeden cieľ viacej ako na iný. Preto som vypracoval takýto plán – čas medzi mojím ranným vstávaním, a očakávaným príchodom do školy som si rozdelil na 5 častí, každá má 12 minút. Vstávam vždy o hodinu skorej, ako my začína škola, a popri vstávaní, raňajkovaní či umývaní zubov sa v mysli zaoberám svojimi cieľmi – každým z nich 12 minút. Robím to tak, že daný cieľ v duchu ešte raz deklarujem, a potom sa ním zaoberám tak, ako keby sa už stal skutočnosťou. Po 12-tich minútach pristúpim k druhému cieľu atď. A niekedy, keď mám cez deň čas, tak si jeden zo svojich cieľov vyberiem a venujem sa mu ľubovoľne dlho. Pred spaním si ciele ešte raz preopakujem… Možno s týmto niekoho inšpirujem 🙂

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokCitát: Jediný cieľ…
Ďalší článokZnamená to áno alebo nie?