Úsmev otvára srdce

Život každého jedného z nás ukrýva neuveriteľné množstvo príležitostí na radosť. Úsmev vyjadruje radosť. Je „nákazlivý“ a otvára srdce. Tichý úsmev pôsobí blahodárne, uvoľňuje a zbavuje napätia.

Venujete aj vy občas úsmev svojmu okoliu? Robte to vedome počas dňa. Obdarujte úsmevom ráno svojich najbližších, kolegov v práci, predavačku, šoféra autobusu, úradníčku, čašníka… Vráti sa vám to v podobe mnohých úsmevov a srdečností ku vám späť. Zaručene to funguje. Pretože ak budete voči druhým ľuďom pozornejší, uvidíte, že život bude zo dňa na deň bohatší, vzťahy sa zlepšia, zo všetkého budete mať väčšiu radosť, pretože všetko budete intenzívnejšie prežívať. Kto dokáže vychutnávať život plnými dúškami, ten je naplnený prameňom životnej radosti.

Usmejte sa, vyslovte láskavé slová, urobte niečo milé, ale vždy rozdávajte radosť. Urobte všetko pre to, aby každý koho stretnete, mal lepší deň, pretože sa stretol s vami. Keď rozdávate radosť každému, koho stretnete, prinášate radosť SEBE. Čím viac radosti dokážete rozdať druhým, tým viac radosti sa vám vráti.

Tak neváhajte a začnite deň s úsmevom…

Na záver som pre vás vybrala 10 najkrajších citátov o úsmeve:

„Každé ráno sa zobuď s úsmevom, cíť svoj dych na tvári a lásku v očiach.“ – John Lennon

„Obleč si úsmev. Jedna veľkosť sedí všetkým.“ – Neznámy autor

„Kde je málo úsmevu, tam je málo úspechu.“ – Andrew Carnegie

„Smiech a úsmev sú brány, ktorými sa dá do človeka prepašovať mnoho dobrého.“ – Christian Morgenstern

„Úsmevom prírody sa rozpúšťa ľudská zloba.“ – Friedrich Schiller

„Často stačí jediné slovo, jediný milý úsmev, aby sme potešili znechuteného človeka.“ – Ambrogio Sto

„Úsmev prináša šťastie do domu, v starostiach je oporou, je citlivým prejavom priateľstva. V únave prináša odpočinok, v znechutení a smútku je potechou a pre každú bolesť je prirodzeným liekom. Nemožno si ho ani kúpiť, ani požičať, ani ukradnúť, pretože má hodnotu chvíle, v ktorej sa dáva.“ – Jan Werich

„Úsmev je najkratšia vzdialenosť medzi ľuďmi.“ – Jorge Luis Borges

„Úsmev a dobrá nálada sú známkou víťazstva nad osudom.“ – Stefan Garzyňski

„Skromný úsmev je najkrajšou prirodzenou ozdobou ľudskej tváre.“ – Ľudmila Podjavorinská

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokVzťahy – práca: 5. časť
Ďalší článokČo sa ukrýva za láskou…