Toto ma fakt nahnevalo! Ako z toho von…?

Z tohto môjho neúspechu sa môžeš veľa naučiť.

Len si predstav toto…

Pracuješ na niečom veľmi dlho.

Dávaš do toho skutočne veľa energie.

Máš všetko naplánované, dohodnuté, iní sa na teba spoliehajú, lebo závisia do teba a v tom…

Odrazu príde niekto, nejaká vyššia moc (ktorú nevieš kontrolovať), kto ti to všetko zbúra a ešte o tebe bude hovoriť, že si zlý človek a ľudia by si na teba mali dávať pozor.

Presne tak som sa cítil, keď som sa v pondelok dozvedel, že Google označil naš e-shop ako nebezpečnú stránku. A teraz sa zobrazuje obrovská červená obrazovka s upozornením, že útočníci môžu na tejto stránke ukradnúť vaše údaje.

Toto môže byť dôležitá informácia pre teba…

Zaoberám sa osobným rozvojom a pozitívnym myslením už viac ako 10 rokov. Stále sa mi však stáva, že ma z času na čas niečo rozhodí natoľko, že sa dostanem do režimu obete a obviňujem všetko a všetkých navôkol.

Niekedy sa v tom dokonca cítim dobre.

Pred pár dňami som vrámci koučingu od Boba Proctora počúval rozhovor s ním, kde hovoril, že aj on sa občas dostane do víru negatívnych myšlienok. A on sa tým zaoberá už viac ako 50 rokov!

Dôležitá otázka nie je: Ako byť pozitívny za každých okolností?

Dôležitá otázka je: Ako rýchlo sa vieš dostať z negatívnych myšlienok?
Ako rýchlo si uvedomíš, že ty si ten, kto určí, ktorá myšlienka ovplyvní tvoje emócie. Pretože len ty sám si zodpovedný za to, ako sa cítiš.

Život je len z 5% o tom, čo sa ti stane a z 95% o tom, ako na to zareaguješ.

Jeden zo zákonov vesmíru je zákon polarity, ktorý hovorí, že ak je niečo veľmi zlé, musí byť spôsob, ako to vidieť aj ako veľmi dobré. A tak som sa pozrel na moju situáciu inak…

Čo dobré mi priniesla?

  • Opravili sme chyby na web stránke, cez ktoré nám na ne niekto vložil nebezpečný kód a zvýšili tak bezpečnosť aj do budúcna.
  • Možno to bolo dobré varovanie pred niečím väčším s horšími následkami.
  • Zastavil som sa a zamyslel som sa nad tým, čo z toho, čo robím, je naozaj dôležité.
  • Navrátil som sa opäť k tomu, PREČO vlastne robím toto, čo robím. A zistil som, že som sa tomu v poslednej dobe vzďaľoval.
  • Bola to pre mňa skvelá príležitosť nenechať sa ovplyvňovať tým, čo sa deje (tými 5%) a prebrať kontrolu nad svojím myslením.
  • Dalo mi to čas a priestor budovať vzťah s vami – zákazníkmi, ľuďmi v Myšlienke dňa a čitateľmi blogu, pretože už dlho som chcel napísať niečo s hodnotou, čo by neobsahovalo žiaden predajný odkaz. 🙂

Život sa deje. Občas prídu veci, ktoré nemôžeš kontrolovať a to je tých 5%.

Ja viem, že vtedy je príjemné hrať sa na obeť a preklínať celý svet. Ak ti to spraví dobre, chvíľu v tom pokojne zostaň.

Potom si však spomeň na tento článok a na to, že ty kontroluješ, s ktorými myšlienkami sa emočne prepojíš. A tak len ty máš pod kontrolou, ako sa cítiš a ako zareaguješ.

Cieľom nie je byť vždy pozitívny. Cieľom je nezostať dlho dole, keď už dovolíš aby ťa niečo zrazilo na kolená.

Verím, že ti táto správa v niečom pomohla a otvorila oči.

Choď za tým, čo miluješ.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu