Toto by mal počuť každý

Oslovilo ťa už niekedy niečo natoľko, že si si povedal:

„Wow, toto by mal počuť každý.“

…alebo…

„Toto by sme si mali pripomínať každý deň!“

Možno to bol citát (napríklad z Myšlienky dňa), ktorý ti v niečom otvoril oči, seminár, zaujímavá myšlienka, či princíp, podľa ktorého by si sa chcel riadiť…

Čo sa však stalo potom?

Vo väčšine prípadov – nič.

Ruku na srdce…

Vo väčšine prípadov si povieme:

„Wow, toto je super myšlienka, tým by sa mal riadiť každý!“ no neriadime sa ňou plne ani my sami. Nevraciame sa k nej znova a znova. Nepripomíname si ju každý deň.

…aj keď súhlasíme s tým, že by to bolo prospešné.

Je to tak?

A čo sa stane?

Nič! Presne tak.

Na skvelú myšlienku časom zabudneme, lebo sa nám dostane život do cesty. Rôzne okolnosti presmerujú našu pozornosť, a o týždeň si už ani nepamätáme, aká bola tá revolučná myšlienka.

Nasledujúca myšlienka môže byť AHA momentom pre teba…

Koľko krát si počul, že myseľ je ako sval?
Že ju treba trénovať, že pamäť si treba trénovať, intuíciu pravidelne rozvíjať…?

Verím, že to nepočuješ prvýrát. A asi ani druhý.

Myseľ je ako sval, takže…

Rozumieme tomu, že ak chceme mať silné telo, musíme pravidelne cvičiť. To znamená opakovať rovnaké pohyby znova a znova a znova a znova…

Rozumieme, že nemôžeme očakávať výsledky po prvom cvičení. Možno ani po týždni.

Rozumieme aj tomu, že keď zotrváme a budeme opakovať tie cviky znova a znova, tak výsledky musia prísť. Nie je otázka či sa dostavia, ale kedy. Je to len otázka času.

A teraz zopakujem, čo som už povedal:

Myseľ je ako sval.

Rovnako ju preto musíme trénovať znovu a znovu. Vystavovať tým revolučným myšlienkam znovu a znovu. Opakovať si, čo si chceme myslieť znovu a znovu… aby sme ju posilnili v takom premýšľaní, aké si chceme osvojiť.

Začni preto častejšie vystavovať svoju myseľ myšlienkam, ktoré ťa inšpirujú. Aj keď si tú vec už počul. Aj keď si ten seminár už absolvoval. Aj keď si tú knihu už čítal…

Ja viem, je to veľmi nelogické, pretože v škole nás učili, že keď si niečo prečítaš a vieš to zopakovať, tak to už vieš a hotovo.

Vidíš však, že pokiaľ ide o výsledky v posilňovni, tak to takto nefunguje. A nefunguje to tak ani s myslením. Funguje to tak asi iba v škole. 🙂

Preto som hľadal spôsob, ako by som sa mohol často vystavovať myšlienkam, ktoré ma inšpirujú. Podvedome. Tak, aby som pri tom nemusel vynakladať veľkú námahu.

A prišiel som na to, že pomáha, keď sa obklopíš pozitívnymi myšlienkami. Doslova ich spravíš súčasťou svojho života a priestoru, v ktorom sa zdržiavaš.

Ako napríklad citáty na obrazoch, ktoré si zavesíš na stenu, vidíš ich každý deň niekoľkokrát, a ktoré ťa inšpirujú.

Navyše, obraz sa dá ľahko vymeniť za iný, takže keď chceš mať na mysli niečo iné, zariadiš to veľmi jednoducho.

Dáva ti to zmysel?

Ak áno, tak to skús s jedným obrazom. Vyber si jeden, ktorý ťa osloví a zaves si ho tam, kde sa často zdržiavaš, aby si si znovu a znovu opakoval to, či si chceš myslieť.

PS: Pamätaj, myseľ je ako sval, ktorý treba trénovať znovu a znovu. Preto dáva zmysel obklopiť sa skvelými myšlienkami a čítať si ich znovu a znovu. Výsledky sú potom už len otázkou času.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu