Sústreďte sa na zdravie!

Nie je náhoda, že mi dnes padol zrak v mojej knižnici na túto knihu: Zdravie, hojnosť a zákon príťažlivosti – Esther a Jerry Hicks.

A tak som si z tejto knihy vybrala niečo na aktuálnu tému, ako šíriť myšlienku zdravia.

Úryvok z knihy:

Každý má v sebe potenciál tak pre chorobu, ako aj pre zdravie. A čokoľvek, čomu venujete pozornosť, začne priťahovať zhmotnenie podstaty danej veci. Myšlienky majú naozaj ohromnú silu.

Keď sa vo vašom živote objaví niekto, kto vás podnieti k tomu, že sa začnete zameriavať viac na chorobu, ako na zdravie, na nedostatok telesnej alebo duševnej pohody viac, ako na pohodu, keď sa nachádzate v situácii, kedy sa cítite zraniteľní, ohrození alebo nahnevaní či rozčúlení – potom začnú bunky vášho tela reagovať na výslednicu takéhoto myslenia. A samozrejme je možné, že o niekoľko týždňov, dní či dokonca hodín sa spustí negatívny proces vo fyzickej forme.

Všetko, čo prežívate, je výsledkom myšlienok, ktoré si myslíte, a v tom neexistuje jediná výnimka.

Keď si vo svojom okolí všímate rôzne dôkazy, často vám taký fyzický dôkaz pripadá reálnejší, ako myšlienka. Vesmír nerozlišuje medzi vašimi myšlienkami o súčasnej realite a myšlienkami o imaginárnej realite. Vesmír a zákon príťažlivosti jednoducho reaguje na vaše myslenie – či skutočné, alebo imaginárne, či súčasné, alebo vo forme spomienok. Akýkoľvek „dôkaz“, ktorý vo svojom okolí zaznamenáte, nie je ničím iným, ako prejavom myslenia niekoho iného. A nie je dôvod, aby vás to, čo svojimi myšlienkami vytvárajú iní, desilo alebo ohrozovalo.

Neexistuje nič také, ako nezmeniteľný stav. Neexistuje fyzický stav, bez ohľadu na stupeň negatívnej degenerácie, ktorý nie je možné uzdraviť. Avšak na to treba chápať zákon príťažlivosti, nechať sa viesť pocitmi a mať vôľu cielene sa sústrediť a veci, ktoré vám prinášajú dobrý pocit.

Keby ste dokázali pochopiť, že vaše telo reaguje na to, na čo myslíte, a keby ste svoje myšlienky dokázali udržať tam kde chcete mať – boli by ste všetci zdraví.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokSom Idealista – Kniha citátov
Ďalší článokJe čas zastaviť sa…