Stanka Sobolová: Buďte sami sebe svetlom

Milí čitatelia, dnes vám chceme bližšie predstaviť terapeutku duše, šťastnú ženu a autorku niekoľkých online projektov – Stanku Sobolovú. 
Stanka nám prispela už do minulého ročníka Školského motivačného diára, vytvorili sme spolu s ňou diár pre ženy Srdce ženy 2018. Tento rok je opäť autorkou príspevku v Školskom motivačnom diári 2018/2019 a pripravujeme spoločne aj diár pre všetky vedomé ženy – Srdce ženy 2019.
V pomôcke pre všetkých školákov si Stanka vybrala tému – Ako si poradiť so stresom. 
Nielen čo to znamená, ale aj čo Stanka vlastne všetko robí, čo ju motivuje a čo odkazuje študentom na nasledujúci školský rok, nájdete v riadkoch nižšie 🙂
 

     1. Ahoj Stanka, predstav sa prosím našim čitateľom, kto si, aká si osobnosť, čo robíš a čomu sa venuješ?

Som manželka, mama 2 krásnych synov a žena milujúca život so všetkým, čo prináša. Pôsobím ako lektorka, autorka a certifikovaný Terapeut Duše.
V roku 2014 som založila spoločnosť Šťastná žena, ktorej hlavným poslaním je pomáhať ženám rozkvitnúť. Vediem svoje vlastné semináre – Víkendy šťastných žien, prednášam, blogujem, tvorím knihy a online kurzy. Pre mňa predstavuje šťastná žena základ šťastnej a zdravej rodiny.
Ak je žena spokojná, môžu z toho čerpať jej partner i deti. Preto sa vo svojej práci zameriavam najmä na ženy.

     2. Čo ťa v živote motivuje?

Zmysluplnosť. Mám veľmi silnú vnútornú motiváciu, keď robím niečo, čo mi dáva zmysel. Vtedy každá moja bunka tancuje, tvorím vo veľkej radosti a výbornej energii a vôbec sa nemusím do ničoho nútiť. Veci akoby išli samé, inšpirácia plynie a výsledok je vždy fantastický.

     3. Čo by si poradila sebe, keby si opäť mala byť žiačka/študentka?

Nemusíš byť perfektná vo všetkom.

     4. Ako si spomínaš na školské časy?

Učila som sa vždy rada a ostalo mi to vlastne doteraz.  Bolo to preto, lebo som si vyberala odbory, ktoré ma bavili. Pretrpela som hádam iba matematiku a účtovníctvo, ale nič strašné to nebolo.
Mám talent vymýšľať si rôzne mnemotechnické pomôcky a rôzne zlepšováky, takže som zvládla aj to, čo sa mi veľmi učiť nechcelo.
No a samozrejme školské časy boli aj o vzťahoch – vysoká škola mi dala napríklad moju najlepšiu kamarátku.

     5. Aký príspevok si napísala do školského diára a prečo?

Je to príspevok o tom, ako si študenti môžu poradiť so stresom. Vybrala som túto tému preto, lebo ako bývalá učiteľka mám bohaté skúsenosti s tým, čo všetko spôsobuje študentom nepohodu. A ako lektorka a terapeutka vidím, ako krásne a jednoducho sa dá s tým niečo robiť.
Delím sa preto v článku o veľmi jednoduchý systém postupných krokov a pár zlepšovákov, ktoré (nielen) študentom pomôžu odbúrať z ich života značnú časť úplne zbytočnej psychickej záťaže.

     6. Keby si mohla dať 1 radu žiakom na nasledujúci školský rok, aká by to bola?

Buďte sami sebe svetlom. 

 
Stani, veľmi pekne ti ďakujeme za tvoje krátke a výstižné odpovede, nad ktorými môžu teraz čitatelia rozmýšľať.
Milí čitatelia, keď aj vy chcete zažiť inšpirujúci, radostný a motivujúci školský rok 2018/2019, pripravili sme pre vás I Can Academy školský motivačný diár. 
Stanka Sobolová do neho prispela hodnotným článkom o tom, ako si študenti môžu poradiť so stresom.
Veríme, že Školský motivačný diár je pre študentov „osobný tréner“ k úspechu a pomocník, ktorý bude každý deň motivovať. Pozrieť si ho môžete TU.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu