Pustite do vašej mysle JAR

Prečo ľudia žijú v ustavičnej nespokojnosti?
Ľudia žijú v ustavičnej nespokojnosti takmer so všetkým. Koľkí si povedia:

Keď budem mať viac peňazí…
Keď budem mať lepšie bývanie…
Keď budem mať lepšiu prácu…

…. vtedy budem spokojný.

Ale nie je to tak. Nespokojnosť u ľudí, je návyk mysle. Už akýsi národný zvyk. Myseľ nevie byť spokojná. Keď to pochopíte, stane sa zázrak. Vtedy môžete odložiť myseľ bokom, pretože vám nikdy neposkytne uspokojenie. Nie je to v povahe mysle.

Prečo ste nespokojní? Nespokojnosť spôsobuje utrpenie. Ak pochopíte, prečo ste nespokojní, ak si nenájdete žiadnu vonkajšiu výhovorku a uvidíte, že takto funguje myseľ, potom sa môžete tohto fungovania vzdať. Je to jednoduché. Problém je to uvidieť. Pozorujte svoju myseľ.

Zamerajte sa v prvom rade na seba a buďte spokojní. Potom sa váš život stane zdrojom radosti aj pre iných.

Zmeňte svoju myseľ a prejdite od nespokojnosti k spokojnosti a uvidíte tú zmenu. Začne cez vás prúdiť láska a to mnohými spôsobmi. Váš život sa potom stane nádherným, úžasným zázrakom.

Ľudia občas aj keď nemajú príležitosť sa trápia, niečo si už nájdu. Keď nie v prítomnosti, hľadajú trápenie v minulosti a keď nenájdu v minulosti, premýšľajú nad budúcnosťou. Potrebujú si nájsť niečo, pre čo si môžu robiť starosti, pre čo sa môžu trápiť. Nečudo, že je svet plný utrpenia.

Ľudia sú zvyknutí na negatívny prístup k životu. Vyberajú si tŕne a ignorujú kvety.

Buďte veselší, radujte sa z maličkostí. Každý deň je na to tisíc príležitostí. Keď budete v strehu, prekvapí vás, koľko príležitostí ste doteraz premeškali. Príležitosti sú na každom kroku.

Ak si vyberiete pozitívny prístup k životu, budete si vyberať kvety a nie tŕne, postupne tŕne zmiznú a celý váš život bude plný kvetov, nastane JAR.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokČo je meditácia?
Ďalší článokUrčovanie hraníc deťom …