Pretancujte sa k zdraviu a radosti

Dnes je Medzinárodný deň tanca, preto som sa rozhodla napísať vám niečo o tanci.

Kto z vás miluje tanec? Zrejme mi dáte za pravda, že tancom sa pretancujete k zdraviu a radosti.

Tanec  tu je odpradávna, veď kedysi v minulosti ľudia tancovali okolo ohniska, tancom oslavovali, tešili sa zo života. Preto by nemal byť podceňovaný ani dnes.

Možno si niektorí z vás povedia, že neviete tancovať. Ale je úplne jedno, akým spôsobom či štýlom tancujete. Ide o vašu radosť, váš pohyb, precítenie. Tancovať si môžete osamote kedykoľvek to tak cítite. Ja tanec milujem. Tancujem si pri varení, len tak pre radosť keď počujem svoju obľúbenú pieseň v rádiu, občas začínam deň hudbou, ktorá ma vždy dobre naladí a k tomu zapojím aj tanec. Tancujem si dokonca aj v aute. Napadla ma myšlienka, aké je to uletené, tancovať si v aute. Nedávno som stála s autom na križovatke a zahliadla som vo vedľajšom aute, ako si dve ženy spievajú a tancujú. Vyčarilo mi to úsmev na tvári 🙂 .

Tanec je pre mňa zábavou, vášňou, radosťou pre dušu.

A keď budete vedieť o jeho benefitoch, zaručene začnú tancovať aj tí, ktorí si o sebe myslia, že tancovať nevedia 🙂 .

10 benefitov tanca:

1.  Blahodárne pôsobí na vašu kondíciu. Okrem toho, že je to veľmi svižná fyzická aktivita a pracujú pri tanci všetky vaše svaly, podporuje aj rovnováhu.

2. Už 30 minút tanca znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

3. Pozitívne vplýva na oblasť mozgu, ktorá ovláda vaše organizačné schopnosti.

Tanec je pre všetkých 🙂

4. Zlepšuje vašu neuroplasticitu. Tanec spôsobí, že mozog prepracuje svoje nervové dráhy, čo pomáha pri neuroplasticite. Štúdie dokazujú, že  pravidelné tancovanie znižuje riziko demencie o neuveriteľných 76 percent. Neurológ Dr. Robert Katzman vysvetľuje, že ľudia, ktorí často tancujú, majú väčšie kognitívne rezervy a zvýšenú zložitosť neurónových synaps.

5. Tanec má vplyv na inteligenciu? Áno, tancom si zdokonaľujete vašu inteligenciu. Pretože si vyžaduje vaše rýchle reakcie, ako sa budete pohybovať, ako zmeníte kroky k rytmu skladby. Teda zvyšuje rýchlosť, s ktorou reaguje mozog na problémy a posilňuje vašu inteligenciu v procese.

6. Spomaľuje starnutie a zlepšuje pamäť. Podľa Dr. Katzmana si tancom trénujete mozog, učíte sa nové veci a tak si budujete nové neurónové cesty.

7. Okrem zdravotných účinkov je tanec skvelou formou odreagovania sa od každodenných starostí, povzbudením a pozitívne vplýva na vašu náladu.

8. Počuli ste o tom, že tanec má vplyv aj na sebavedomie? Tancom získate moc nad svojím telom, ovládate ho a tréningom sa budete ladnejšie pohybovať. Takáto vyrovnanosť vám dá novú chuť do  života.

9. Tanec je vyjadrením emócií. Zapájate do tanca nielen svoje telo, ale aj dušu a emócie.

10. Je vhodný pre všetkých, nezáleží na veku 🙂 .

„Tanec sú ohromné emócie.“ —  Zdeněk Chlopčík

„Tanec je pre každého. Verím, že tanec vychádza z človeka a vždy sa zase k ľuďom vracia.“ —  Alvin Ailey

„Je to tak iné, keď tancuješ na hudbu, ktorú máš tak rád, keď sa z hudby a tanečníka stane jedno. A to je zážitok, pre ktorý žijeme.“ —  Aisha Ali

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu