Prečo vám vaše veci bránia dosiahnuť to, čo chcete

Veľa ľudí je veľmi pripútaných k svojim veciam a zhromažďujú stále ďalšie a ďalšie. Ale obklopovanie sa veľkým množstvom vecí a ich neustálym dopĺňaním v podstate hovorí o jednej dôležitej veci. Títo ľudia sú vnútorne nespokojní so svojím životom a pociťujú obrovskú prázdnotu, ktorú chcú takto podvedome zaplniť. Keď sa nedokážete zbaviť starého, nemôže k vám prísť nové. Platí to tak o všetkom v živote. Keď človek chce niečo nové, musí pre to spraviť vedomé rozhodnutie.

Pozrite sa napríklad na veci vo vašej skrini. Máte ich aspoň ako-tak upratané alebo je ich tam kopa a nemôžete ju ani zavrieť? Kedy ste si naposledy spravili prievan v šatníku a zabavili sa nepotrebných vecí, ktoré roky len opatrujete?

Ideálne je aspoň každé 3 mesiace spraviť upratovanie vo veciach, či už v šatách, alebo iných veciach, a darovať, vyhodiť alebo inak zrecyklovať veci, ktoré nepoužívate, pretože stojace a nepoužívané veci sú stojaca energia. A tak, ako vyzerá vaša skriňa, tak vyzerá aj vaše vnútro, vaša hlava. Ak máte v skrini chaos, je viac ako pravdepodobné, že chaos prežívate aj vo svojom osobnom alebo pracovnom živote. Všetko je totiž prepojené.

Porozmýšľajte, v čom potrebujete momentálne spraviť najviac poriadok, a zbavte sa nepotrebných vecí, fotiek, šiat a predmetov.

V určitom životnom bode musíte minulosť nechať jednoducho odísť. Prestať sa držať zubami-nechtami toho, čo vám už viac neslúži, neprospieva alebo vás psychicky zaťažuje. Či už je to práca, ktorá vás na smrť nudí, alebo vzťah, ktorý už vlastne skončil pred pár rokmi, alebo prsteň po matke vášho bývalého partnera, pri pohľade na ktorý vám je ťažko. Keď necháte odísť staré, príde vám do života veľa nového. Prečo je to tak? Zrazu si vytvoríte priestor pre to nové, ktoré doteraz nemalo kam prísť.

Keď sa zbavíte starých vecí, prakticky hovoríte sami sebe a vesmíru, že ste pripravení na to, že sa ku vám môžu dostať lepšie veci, vzťahy, možnosti a príležitosti.

Z knihy: Šťastie na dosah – Nora Šulíková

Napíšte nám do komentára, aké máte vy s tým skúsenosti?

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokMenej vecí, viac šťastia…
Ďalší článokPrečo má význam vizualizovať?