Prečo je dôležité napísať si svoje sny a ciele?

Snáď každý sníva, čo by chcel v živote dosiahnuť, čo zažiť, aké krajiny navštíviť, vysnívaného partnera…

Ale väčšinou to zostane len v myšlienkach, predstavách. Tak ako aj moja kamarátka mi kedysi povedala, že má svoje sny a myslí na ne a to jej stačí. Tvrdila, že vie čo chce a nepotrebuje si to písať. V poriadku, je to každého vec.

Ja si však svoje sny píšem. Najskôr som moje sny začala vytvárať na nástenke, ktorú mám pred svojim pracovným stolom. Mám ju samozrejme dodnes. Sú na nej obrázky destinácií, ktoré chcem navštíviť, môj vzor (človek), ktorého prácu obdivujem a chcem sa mu priblížiť. Obrázok nádhernej drevenice pri jazere, vysnené auto, zopár krásnych citátov, ktoré mi každý deň vyčaria úsmev na tvári a sú mi inšpiráciou 🙂

Ale odkedy I can academy vytvorilo knihu MOJE SNY A CIELE, všetko to, čo mám na mojej nástenke som zapísala i sem a doplnila ešte o mnoho iných snov a cieľov (zopár snov som si už aj splnila). A v čom je to odlišné? Každý sen som si tu opísala do detailov, viem presne čo chcem, približne dokedy to chcem dosiahnuť a to ma aj poháňa pracovať na splnení sna. Nech to nezostane len vo fáze, že je to zapísané v knihe, pozriem si ich, zasnívam a tým to pre mňa končí.

Pretože čomu dáte pozornosť, to rastie a sen sa pomaly stáva skutočnosťou. Rovnako ako rastliny, ktoré rastú, keď sa o ne dobre staráte, aj vaše sny a ciele budú rásť, keď sa budete o ne aj starať a dávať im svoju pozornosť.

Kniha je výbornou motiváciou a poteší vás aj v slabších chvíľkach. Znovu si pripomeňte vaše sny a zamerajte sa na to, čo naozaj chcete.

Dôležité je písať svoje sny v prítomnom čase, tak, akoby už boli splnené. Vložte do toho svoje emócie a poriadne sa rozpíšte. Ja som koľko krát mala aj málo miesta na písanie 🙂

Vaše sny a ciele môžu byť malé aj veľké. Ale nemajte strach z tých veľkých, ani nepremýšľajte nad tým tak, že ako sa mi toto môže splniť, veď to je nereálne. Zastavte takéto myšlienky.

Prezradím vám môj príbeh. Ešte som síce nemala svoje sny napísané v knihe MOJE SNY A CIELE, mala som pred pár rokmi len nástenku, na ktorej bol obrázok môjho vysnívaného auta. Muž ma tak trošku vysmial, že ako by som tak asi chcela prísť k takému autu (Nissan Quashquai), keď sme v tom čase nemali na to peniaze. Ja som však verila tomu, že raz to auto budem mať. Predstavovala som si ho úplne živo, ako v ňom sedím, cestujem po svete. Ste zvedaví či sa mi tento sen splnil?

Áno splnil. Dnes mám svoje vysnívané auto, s ktorým som už precestovala kus sveta. Nevyhrala som peniaze, ani si naň nepožičala peniaze, ale prišla mi do cesty ponuka, ktorú som využila a získala peniaze na moje vysnívané auto.

Keď niečo skutočne chceš, celý vesmír sa spojí, aby si to dosiahol.” Paulo Coelho

Prajem vám len jedno: „SNÍVAJTE VO VEĽKOM a dôverujte svojim snom.“

Tak šup šup, kúpte si knihu MOJE SNY A CIELE, začnite písať, snívať, prežívať a plniť si svoje sny.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu