Pozdvihnite svoju energiu

Nemusíte čakať na podnet z vonku, aby ste sa cítili dobre. Môžete sa cítiť dobre, mať viac energie jednoducho preto, že chcete.

Ale…

Asi sa vám niekedy stalo, že ste mali deň „debil“, nemali ste náladu, boli ste podráždený, frustrovaný. Vašu nervozitu ste preniesli aj na ľudí v okolí a boli ste k nim nevrlý v nesprávnej chvíli.

Prečo?

Ak ste sa spoznali, tak zrejme to bolo tak preto, že ste sa nechali ovplyvniť vonkajšími okolnosťami. Dovolili ste, aby vám niečo zvonka zobralo alebo znížilo vašu energiu.

Čo s tým? Ako si pozdvihnúť energiu?

Nejde o to, aby ste ignorovali akékoľvek negatívne emócie a tvárili sa, že neexistujú. Ak vás ale postretne niečo zlé, nezostávajte v tom dlho. Možno ste nehnevaný, ale nemusíte byť nahnevaný  celý deň. Môžete byť smutný, ale nemusíte byť smutný celý týždeň, mesiac. Čím dlhšie zostaneme v týchto emóciách, tým ťažšie budete vidieť veci z nadhľadu.

Je dôležité prebrať kontrolu nad tým, čo sa deje vo vašom vnútri a naučiť sa pozdvihnúť vašu energiu.

Problémy väčšiny ľudí je v tom, že sú ako plachetnica na rozbúrenom mori, ktorú unáša vietor a nikto ju neriadi. Takáto loď ľahko môže naraziť na útes a rozbiť sa. Väčšina ľudí, takto žije. Neriadi kurz.

Prezradím vám 6 spôsob, ktoré vám pomôžu zvýšiť vašu energiu

1. Vyžadujte od seba vyššiu energiu

Aj keď sa stane niečo negatívne, prežite to a potom vyžadujte od seba vyššiu energiu, aby ste sa z toho dostali. Aby ste sa cítili lepšie. Nezostávajte v tom týždne, mesiace, roky. Vy rozhodujete o tom, na čo sa zameriate, s čím sa stotožníte, ako zareagujete, čo necháte, aby vás ovplyvnilo.

2. Lepší spánok

Ak ste unavení, vyčerpaní a nevládzete, oveľa ľahšie skĺznete do automatických reakcií. Keď ste unavení, nemáte dosť energie vedome riadiť a kontrolovať svoju pozornosť nad svojim konaním. Ak ste unavení, ste ako tá loď, ktorú nikto neriadi.

3. Ovládnite svoje ráno

Ráno je vaša myseľ pomerne čistá a je na vás, čím začnete. Čo pustite do svojej hlavy, na čo sa sústredíte, čím začnete ráno. Výhodou rána je, že vstávate s čistým štítom a môžete si ráno nastaviť tak, aký chcete mať deň. Preto urobte ráno to, čo vám robí radosť, čo vás nabije energiou.

4. Nabíjajte svoju baterku

Ľudia často robia v jednom kuse bez dobitia svojich bateriek a všimnú si to, až keď je ich baterka úplne vybitá. Sú vyčerpaní už o 14:00 hod.

Podľa výskumov, si produktívni ľudia dávajú prestávku každých 50 minút. Jedno malé odporúčanie pre vás. Urobte to aj vy. Dajte si prestávku, poskáčte si, potľapkajte sa, zatvorte oči, zhlboka sa nadýchnite a dovoľte svojej mysli a očiam oddych. Upokojte sa a rozhodnite sa počas prestávky, v čom budete pokračovať ďalej vo svojej práci. Znovu si nastavte zámer.

5. Držanie tela

Dajte si pozor na svoje držanie tela, pretože má väčší vplyv na vašu náladu, ako si myslíte.

Pozdvihnite svoju energiu, vystrite sa, dajte hore hlavu, usmejte sa, zhlboka dýchajte a vydržte takto 2-5 minút. Zmení to vašu energiu.

6. Urobte počas dňa niečo, čo pozdvihne vašu energiu

Urobte niečo, čo vám spraví radosť, poteší vás, na čo ste hrdí. Niečo, čo vás inšpiruje. Napríklad sa prihláste do nášho I Can Klubu, kde môžete každé ráno začať povzbudivým videom.  Nenechajte to na náhodu, či vás postretne niečo, čo vám urobí radosť alebo nie.

Týchto 6 rokov vám pomôže zvýšiť vašu energiu. Som si istý, že to dokážete. Vy ste ten kto kontroluje na čo sa budete sústrediť. Prevezmite kontrolu nad svojim dňom a preberiete tak kontrolu aj nad svojím životom.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu