Počúvajte vlastné srdce, odpovie vám na všetko

Zaujalo ma z knihy Šlabikár šťastia: Návrat k sebe od P. Baričáka

Počúvajte svoje srdce, to vás bude viesť tmou i svetlom. Odpovie vám na každú jednu otázku, môžete si byť istí.

Spýtajte sa ho, čo hovorí na ponuku novej práce alebo čo si myslí o najnovšom nápadníkovi, prípadne či má chuť čítať knihu, ktorú vám darovali. Okamžite príde odpoveď, nepochybujte! Všetko v „učebnom“ priestore totiž reaguje na vyžarovanie srdca a srdce rovnako neustále reaguje na podnety zvonka.

Telo rozpráva zježenými vlasmi (strach), stiahnutým hrdlom (neistota, obavy), rozpáleným bruchom (ťažoba), ťažkým výdychom (úľava), smejúcimi sa očami (dojatie), usmiatou tvárou (radosť). Ale môžete ísť hlbšie a hlavne predísť zlomovým udalostiam, keď sa už dostavuje jasná reakcia tela. Vaše vnútro rezonuje pocitmi, emóciami. Počúvajte ich, sú to slová duše, toto je forma komunikácie. Stiahnuté srdce alebo radosťou zovretá krv, to sú odpovede! Dávajte si tieto reakcie spätne do súvislostí a veľakrát si budete musieť nadať do hlupákov, že ste si nevšimli varovania, signály, ignorovali ste tak dokonalo nastavené vlastné antény.

Cibrite si intuíciu. Pozorujte sa, ako vaše vnútro zareagovalo na tú či onú vetu, novinku, ponuku, udalosť. Nájdite si čas, zavrite sa vo chvíli samoty do miestnosti. Snažte sa nájsť odpoveď. Zo začiatku to bude ťažšie, veď ste vkročili do novej, neprebádanej sály. Možno nepríde žiadna odpoveď alebo naopak pre istotu sa dostavia dve-tri, „do šľaka, no ktorá je teraz správna?“ Ak budete v tomto procese pokračovať, zlepšíte sa.

Keď budete stáť na životnej križovatke, zvažujte všetky možnosti. Hľadajte netradičné cesty, ale predovšetkým sa pýtajte svojho srdca a svojho svedomia. Pretože v našich srdciach prebýva Láska a naším svedomím k nám hovorí. Nechoďte po vyšliapaných cestách, tie vás dovedú tam, kde boli už iní. Väčšina ľudí žije uväznená v ilúzii, ktorú jej vnútili iní, už si nepamätá na svoje ja. Prestaňte počúvať, čo hovoria druhí, začnite sa pýtať samého seba a odpovede budú postupne prichádzať. V každom z nás sa ukrýva obrovské bohatstvo, každý človek má nevyčísliteľnú cenu, v každom z nás sú všetky odpovede.

Rozprávajte sa so srdcom, počúvajte jeho nároky, prosby, želania aj smútky či hundrania. Navedie vás, odpovie vám, vysvetlí vám. Srdce vás nemôže viesť zlým smerom. Je príbytkom každej našej emócie, pokornej aj odvážnej, je herbárom všetkých našich zážitkov. Naša nekonečná duševná energia sa nachádza v našich srdciach, neplytvajte s ozvenami čistej intuície.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokJe to láska?
Ďalší článokČo je lacné a čo drahé?