Počas korony som robila aktivity, ktoré ma upokojovali

V tomto článku s Monikou Hodásovou sa dozviete, že je dôležité si svoje zdravie budovať a dá vám tipy na zdravé výživové doplnky.

1. Aký je tvoj príbeh s koronou?

Koronu som dostala vo veľmi stresovom období, riešili sme v tých dňoch úmrtie v rodine. Viem, že to neradi ľudia počúvajú, no ja som sa cítila, ako keď dostanem chrípku. Bola som trošku viac unavená, cítila som, že mi je teplejšie a mala som upchaté dutiny. Nemala som však žiadne bolesti, ani horúčky, ani som nekašlala. 

2. Čo myslíš, že ti pomohlo na fyzickej úrovni?

Lieky ja neužívam a som rada, že som to zvládla aj tentokrát bez nich. Nasadila som si vysoké dávky koloidného striebra (to som jednak pila a jednak som si ho kvapkala do nosa), čínske byliny na upchatý nos (tzv. wany), dračiu krv a vitamín D (vo vyššom množstve). Pila som veľa tekutín, nezaťažovala telo žiadnymi neduhami v potravinách a veľa som oddychovala. Takisto som si stláčala pravidelne pár akupunktúrnych bodov.

3. Čo máš pocit, že ti pomohlo na psychickej úrovni?

Ja som sa korony našťastie nebála, skôr mi vadilo, že musím byť zavretá doma. Na začiatku som sa skrátka nastavila, že to budem brať ako dovolenku a priestor na oddych a tak sa aj stalo. Samozrejme som používala aj nástroje mojej dennej praxe – meditovala som, vizualizovala som si, počúvala a spievala mantry, hrala na ukulele či maľovala. Všetky tieto aktivity ma ukludňovali.

4. Čo ti korona dala?

Asi sa očakáva nejaká múdra odpoveď, no úprimne, nič ma pri samotnom ochorení nenapadá. Veľmi veľa mi dalo celé to obdobie pandémie, v ktorom tu už rok žijeme, to bola v niektorých oblastiach života riadna transformácia. Avšak samotná choroba, hm, asi iba potvrdenie, ako veľmi vplýva psychika na naše fyzické zdravie (keď v náročných časoch, aké som mesiace predtým prežívala, sa moja imunita oslabila a telo ochorelo). Ooh, a pokoj na tri mesiace od testovania 🙂 To bolo super 🙂

5. Je niečo, čo by si urobila inak?

Myslím, že nie. Vždy sa snažím robiť najlepšie, ako viem, a riešiť situáciu v danom momente. Takže ak by to znova prišlo, tak uvidím, čo si nové vymyslím.

6. Čo by si chcela odkázať ľuďom?

Aby dbali na prevenciu. Aby si uvedomili, ako veľmi je dôležité sa strať o svoje telo, či fyzické, či duševné. Táto doba nám to teraz ukázala, ako veľmi sme zraniteľní a že nie sme nesmrteľní. Snažte sa žiť najlepšie, ako viete, akoby mal byť každý deň ten posledný. Lebo naozaj nevieme, kedy tá zubatá pre nás príde.

7. Za čo cítiš vďaku v tejto situácii, ktorou si si prešla?

Za svoju rodinu a priateľov. Keď som bola chorá, mamina mi varila výborné šmaky a sestra mi ich nosila (napriek tomu, že to pre ňu znamená sedieť hodinu v aute).  Kamarátky ma zase stále kontrolovali cez telefón a vedela som, že keby niečo bolo treba, hneď pribehnú. Priateľ ma povzbudzoval na diaľku aspoň psychicky.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokNevzdávaj sa
Ďalší článokKorona je transformačné obdobie