Očakávania prinášajú sklamanie

V živote sa ocitnete v situáciách, kedy zažívate sklamanie či hnev.  Prečo? Pretože sklamanie ktoré prežívate je len dôsledkom vašich očakávaní.

Uvedomíte si, že ste si vysnívali nejaký scenár, ktorý je vzdialený od reality. Život je však nepredvídateľný. Niekedy sa veci, situácie aj ľudia vyvinú úplne inak ako by ste si predstavovali.

Pre vaše dobro, prestaňte mať očakávania. Zmierte sa s faktom, že nemôžete všetko zmeniť. Ale môžete začať situáciu riešiť takú, aká je, a neuviaznite v nej len preto, že sa odmietate vzdať nejakých zbytočných očakávaní. V živote sa nám neustále dejú zmeny.

Je lepšie brať veci také, aké sú, žiť v danom momente, namiesto toho, aby ste neustále niečo očakávali. Treba riešiť aktuálne problémy, ktoré život priniesol.

Ak sa ocitnete v situácii, že vás vaše očakávania zrazili na kolená, choďte iným smerom. Situáciu, ktorá už nastala prijmite takú aká je a nenechajte sa rozladiť tým, že sa niečo nevyvinulo podľa vašich predstáv. To vám prinesie slobodu a vy sa smelo môžete pustiť do hľadania riešenia.

Často čakáme, že sa ľudia k nám budú správať tak, ako sa my správame my ku nim.

Nedávno mi písala jedna zákazníčka o tom, že napriek tomu, že sa ku svojim najbližším chovala milujúco a láskavo, ich správanie ku nej také nebolo. Bolo pravým opakom.  

Ľudia často očakávajú, že keď sa ku niekomu budúe pekne chovať, prejavovať lásku, starostlivosť, oni nám to späť opätujú.

Vtedy, keď upustite od svojich očakávaní a naučíte sa prijímať veci také, aké sú, vaše sociálne interakcie sa výrazne zlepšia. Verte mi.

Neznamená, že budete tolerovať nemilé správanie ľudí ku vám. Ide o to, aby ste sa naučili ovládať svoju myseľ aj svoje emócie. Nájdite v sebe radšej silu konať, riešiť danú situáciu, namiesto toho, aby ste sa podriadili svojmu hnevu či sklamaniu.

Neznamená to, aby ste si teraz prestali v živote plánovať, či predstavovať vaše sny a ciele. Ak sa vám vaše sny a ciele splnia, oslávte to. Ale ak sa vám náhodou nesplnia, iba ich upravte.

Milujte život, ktorý máte, nie ten, ktorý ste očakávali.                                                                                                                                                                                  

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu