10 najlepších citátov z Motivačných mandál

Motivačné mandaly nie sú len také obyčajné maľovanky. Sú to starostlivo vybrané mandaly a obrázky, ku ktorým nádherne ladia citáty o živote, láske a šťastí a spolu vytvárajú harmóniu – harmóniu, ktorú pri ich vymaľovaní nájdete vo svojom vnútri. Len sa na chvíľu zastavte, doprajte si čas pre seba a oddýchnite si. Citáty sa vám pritom dostanú hlbšie do podvedomia.

1. Vo vesmíre nie je ani kúsok navyše. Každý z nás je tu na to, aby zaplnil svoje miesto. Každý kúsok musí presne zapadnúť do jednej veľkej skladačky.
– Deepak Chopra

Jeden zo zákonov vesmíru je zákon rytmu. Ten hovorí, že raz sme hore a raz dole. Všetko má svoje výšiny a údolia a pohybuje sa vo vlnách hore a potom dolu. Keď sme dole, môže sa nám zdať, že nás nikto nepotrebuje, že sme zbytoční a ľuďom na nás nezáleží. Vedzte však, že nikto, ani vy, tu nie ste zbytočne a navyše. Ani v období, keď ste dole. Zotrvajte a onedlho príde znova vlna, ktorá vás vynesie nahor.

2. Buďme vďační ľuďom, ktorí nás robia šťastnými; sú to čarovní záhradníci, vďaka ktorým kvitneme.
– Marcel Proust

Jednou z najlepších vecí, ktorú môžete urobiť pre seba a aj pre iných, je rozdávať okolo seba energiu rastu a šťastia. Buďte vy dnes tým čarovným záhradníkom, vďaka ktorému niekto vykvitne.

3. Tvoja myseľ je ako tá voda, priateľu. Vo chvíli, keď sa rozvíri, prestávaš jasne vidieť. Ale ak ju necháš upokojiť sa, odpoveď sa stane jasnou.
– z rozprávky Kung Fu Panda

Je dôležité vedieť, kedy treba byť energicky, akčný a búrlivý, a kedy je lepšie ukľudniť svoju myseľ, nekonať unáhlene a počkať si na odpovede z nášho vnútra. Kedykoľvek potrebujete získať nový pohľad na vec, kedykoľvek máte pocit, že neviete, ako ďalej, utíšte sa a nechajte odpovede, nech sa vynárajú. Budete prekvapení, na čo všetko poznáte odpoveď.

4. Buďte svetlom sami sebe.
– Budha

Je príjemné užívať si pozornosť zvonka, počúvať chválu od iných ľudí a vidieť ocenenia za našu dobre vykonanú prácu. Ak však nebudete svetlom sami sebe, žiadne množstvo pozornosti a pochvál vás neuspokojí. Dajte si pozornosť, lásku a rešpekt, ktorý potrebujete.

5. Čas, ktorý si venoval svojej ruži, robí tvoju ružu takou dôležitou.
– Antoine de Saint-Exupéry

Vaša plná pozornosť je ten najväčší dar, aký môžete niekomu venovať. Peniaze sa dajú znova zarobiť, veci sa dajú opäť kúpiť, ale nikto vám nevráti čas, ktorý ste s niekým strávili. Zvážte preto múdro, komu ho venujete a keď sa už rozhodnete, buďte plne s ním/ňou.

6. Život je ako jazda na bicykli. Aby si udržal rovnováhu, musíš sa hýbať.
– Albert Einstein

Vesmír nemá rád stagnáciu. Núti vás ísť buď dopredu alebo dozadu. Buď rastiete alebo sa zmenšujete. Buď prosperujete alebo upadáte. Vy si môžete vybrať, ktorým smerom sa vydáte. Pamätajte si však, že nič také ako zostať na jednom mieste neexistuje.

7. Láska je čosi tajomné: čím  viac sa o ňu delíme, tým viac sa znásobuje.
– Paulo Coelho

Čo dávate, to sa znásobuje a nielen v láske.

8. Šťastie je ako motýľ. Keď ho prenasleduješ, vždy je kúsok pred tvojou dlaňou, no ak zostaneš pokojne stáť, môže na teba zosadnúť aj samo.
– Nathaniel Hawthorne

Niekedy najlepší spôsob ako dosiahnuť to, čo chceme, je spomaliť a dovoliť tomu, aby to prišlo akýmkoľvek spôsobom. Keď cítite inšpiráciu konať, pustite sa do práce, no netlačte. Píla, na ktorú sa tlačí, nereže.

9. Obráť svoju tvár k slnku a všetky tiene padnú za teba.
– Maurské príslovie

Aj v tej najtemnejšej chvíli, v najťažšej situácii sa skrýva semienko niečoho dobrého. Vašou úlohou je nájsť to. Keď to spravíte, zmeníte aj najhorší zážitok na najlepšiu životnú lekciu.

10. Život nie je o tom, čo získame. Je o tom, kým sa staneme, čím prispejeme, čo vytvoríme… to dáva nášmu životu zmysel.
– Anthony Robbins

Ciele, nech už chcete čokoľvek, nie sú v skutočnosti na to, aby ste niečo získali, ale na to, aby ste sa niekým stali. To je to najcennejšie, čo vám veľký cieľ môže dať a preto sa oplatí snívať vo veľkom.

Motivačné mandaly si môžete objednať tu…

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu