Myslite pozitívne kedykoľvek a automaticky

Stalo sa vám už niekedy, že…

…že sa vám fakt nechcelo vyčistiť si zuby?

(Čo to má spoločné s pozitívnym myslením? Čítajte ďalej, poviem vám.)

Možno ste boli už unavení, alebo ste zaspali a prebudili sa uprostred noci, a bolo vám v posteli tak dobre, že ste zostali ležať a vykašľali ste sa v tej chvíli na čistenie zubov?

Alebo ste sa aj premohli a s nechuťou ste prekonali svoju pohodlnosť, a spravil ste to, čo viete, že je správne? Zobrali ste si kefku, dali na ňu pastu… 

Predpokladám, že ste niečo podobné už zažili, že?

Prečo sa to pýtam?

Pretože nás to môže naučiť veľa o pozitívnom myslení.

Čistenie zubov je zvyk, ktorý máme mnohí veľmi hlboko zakorenený v sebe. A robíme to viac-menej automaticky. Pretože vieme, že je to prospešné a pomôže nám to dosiahnuť to, čo chceme – zdravé zuby dlhodobo.

Avšak…

Aj napriek tomu, že máte z umývania zubov pevný zvyk, stane sa občas, že sa vám do toho nechce. Že to nie je automatické vždy a vy musíte vynaložiť vedomú námahu a sebadisciplínu na to, aby ste urobili, čo je správne. Však?

Rovnako je to s pozitívnym myslením. Ak očakávate, že niekedy si budete vedieť zachovať odstup, chladnú hlavu a pozitívne myšlienky úplne automaticky za každých okolností, spomeňte si na čistenie zubov. Na čas, kedy sa vám do toho nechcelo!

Tu je pravda…

Zrejme budú momenty, keď sa vám nebude chcieť myslieť pozitívne, keď bude ľahšie zostať v režime obete, ľutovať sa a spadnúť do negatívnych myšlienok.

Čo vtedy pomôže?

Päť vecí…

1. vec:

Čím pevnejší bude váš zvyk pozitívneho myslenia, čím lepšie sa naučíte (a hovorím naučíte, pretože nie je to talent, ale naučená zručnosť) svoju myseľ sústrediť sa na vďačnosť, pozitívne aspekty života a príležitosti, tým ľahšie bude prebrať kontrolu nad myšlienkami, pozbierať sa, vstať a myslieť, a cítiť sa, ako vy chcete.

2. vec:

Čím viac precvičujete pozitívne myslenie vtedy, keď ste v bezpečnom prostredí a podmienky sú dobré, tým ľahšie sa dostanete do kritických situácií.

3. vec:

Čím viac si uvedomujete, aký veľký vplyv majú myšlienky na to, čo prežívate, tým väčšiu motiváciu budete mať, aby ste sa z toho vyhrabali.

4. vec: A toto je mocné…

Čím častejšie budete mať skúsenosti, že dokážete prebrať kontrolu nad tým, čo si myslíte, aj v ťažkých situáciách, tým to bude jednoduchšie.

5. vec:

V každom prípade platí, že keď sa prichytíte pri tom, ako sa utápate vo vlastných negatívnych predstavách, budete musieť vedome a zámerne „vstať z tej postele, chytiť kefku do ruky“ a aj keď sa vám nechce, začať robiť to, čo viete, že je správne

To znamená začať vedome a zámerne smerovať myšlienky na niečo pozitívne. A pritom sa prestať tváriť, že vám to nejde, že to neviete, že sa vám nedá…, pretože vám to nepomôže. Rovnako ako plavcovi v mori nepomôže povedať si: „Tento prúd je príliš silný. Kašlem na to, prestanem plávať.“

Začni cvičiť pozitívne myslenie.

To nie je len odporúčanie, to je inštrukcia.

Teraz.

Každý deň.


Aj o tom je zvyk dennej vďačnosti. Skutočne prežitej a precítenej vďačnosti.

Pomôže vám v tom denník 101 dní vďačnosti, v ktorom nájdete nielen priestor na vďačnosť, ale pomôže vám aj vytrvať na ceste pozitívneho myslenia každý deň. Vytvorili sme tam na to systém, ktorý je veľmi efektívny, keď ho budeš nasledovať.

Pokračujte v tom, čo sme začali. Aj dnes, Aj zajtra, každý deň.

Cvič sa v pozitívnom myslení. Pomôže ti v tom denník 101 dní vďačnosti.  

Pamätajte si, že žiadna situácia nemá kontrolu nad vašimi myšlienkami, kým im tú kontrolu nedáte. Bohužiaľ, boli sme naučení tú kontrolu odovzdávať vonkajším okolnostiam. Preto si trénujte pozitívne myslenie vďačnosťou každý deň.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu