Myslíš pozitívne? …alebo uveríš, keď uvidíš?

Nedávno som začal čítať jednu výnimočnú knihu.

Bohužiaľ, nie je preložená do slovenčiny ani češtiny, ale…

Je to skvost, ktorý učí, Ako fungovať v súlade so Zákonom = s Vesmírom, s tokom Života, s Bohom, so zákonmi Úspechu. V origináli sa volá Working with the Law.

Bola tam jedna časť, ktorá ma výnimočne oslovila a ktorá má zásadný dopad pre pochopenie pozitívneho myslenia.

Zaujíma ťa? Dobre, tu to je vysvetlené mojimi slovami…

= = =

Od malička sme vedení k tomu, aby sme verili tomu, čo vnímame cez naše zmysly. A najmä tomu, čo vidíme. Uverím, keď uvidím – je heslom mnohých ľudí.

Zober si však do úvahy toto…

Nevidíme svet našimi očami, ale bunkami v našom mozgu. Oči sú len nástroj, cez ktorý prestupuje svetlo. Nervami sa potom prenáša signál do mozgu, ktorý porovnáva obraz s tým, čo pozná a čomu verí, aby posúdil, čo oči práve sledujú.

Inak povedané…

To, čomu veríme, určuje a ovplyvňuje, čo vidíme.

(Neviem, ako to viac zdôrazniť. Je to skutočne dôležité.)

Neplatí teda uverím, až uvidím, ale uvidím, keď tomu uverím.

Ak by sme sa spoliehali len a naše oči, verili by sme, že loď zachádzajúca za horizont sa ponára, alebo že sa koľajnice niekde v diaľke spájajú. Keďže týmto veciam rozumieme, tak vieme, že aj keď vidíme, že sa loď potápa a koľajnice sa spájajú, nie je to tak.

Preto je tak dôležité vzdelávať sa a myslieť pozitívne!

Pretože to, čomu veríš, to uvidíš.

Ľudia tam vonku, ktorí majú presvedčenie, že svet je veľmi nespravodlivé zlé miesto, budú vidieť za mnohými udalosťami dôkazy ich negatívneho presvedčenia.

Ľudia ako ty a ja, ktorí veríme, že svet sa neustále rozvíja a rastie, vidia všade okolo seba dôkazy, že sa veci menia k lepšiemu.

Prečo?

Pretože neplatí uverím, až uvidím, ale uvidím, až keď uverím.

Presne to isté platí aj o tvojich snoch a cieľoch.

Možno sa ti zdá, že sú ešte veľmi ďaleko. Možno sú veci v tvojom živote, ktoré sa ti nepáčia a chceš, aby boli iné… a trvá to už dlho…

A teraz sa na to pozri takto…

Čo ak presne takto vyzerá stav, keď sú tvoje ciele na ceste k tebe? 
Čo ak to, čo považuješ za evidenciu nedostatku je presne to, čo musíš prejsť, aby si sa dostal k hojnosti (v akejkoľvek oblasti života)?

Takto zmýšľal aj Nelson Mandela.

Pozitívne myslenie nie je o tom byť neustále šťastný a v dokonalých podmienkach. Pozitívne myslenie je o tom prebrať zodpovednosť za svoj život a svoje myšlienky. A dokázať tvoriť to, čo chceš, tam, kde si, s tým, čo máš.

O tom je pozitívne myslenie.

Ja viem, že niekedy môže byť ťažké pozrieť sa na svet pozitívne.

Preto sme znova spravili spoluprácu s úžasnou facebookovou stránkou Som Idealista, aby sme spoločne vytvorili knihu unikátnych citátov Som Idealista: Myslím pozitívne, ktorá ťa inšpiruje – ako inak – myslieť pozitívne (ale aj tých tam vonku, čo sú stále zaseknutí v negatívnych myšlienkach).

PS: Ak ti nabudúce niekto povie: „Uverím, až keď uvidím“, skús mu vysvetliť, že v skutočnosti je to naopak. A podaruj mu jednu knihu, ktorá ho inšpiruje k pozitívnejším myšlienkam

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokAko k sebe prilákať peniaze…
Ďalší článokSvet potrebuje Vás a Vaše sny