Keď príde neúspech…

Neúspech zažil každý. Možno ho prežívate práve teraz.

Ale ako pokračovať ďalej po neúspechu?

Prijať ho, nájsť v sebe odpoveď, čo vám tento úspech mal povedať. A to najdôležitejšie zo všetkého čo musíte urobiť, je odpustiť si.

Ak ste sa veľmi snažili a nevyšlo to, nevadí. Pamätajte si, každý si prejde neúspechom. Zabudnite na neúspech a začnite znovu s otvoreným srdcom a pustite sa do ďalšieho projektu.

Nech už robíte čokoľvek, snažte sa nelipnúť na svojich prehrách. Vy ich nemusíte donekonečna analyzovať. Nemusíte vedieť, čo to znamenalo, prečo sa to stalo. Prijmite svoju prehru, uvedomte si, čo to znamená a choďte ďalej.

Akceptujte svoje zlyhanie a využite to v ďalšom projekte. Raz vám to možno celé dá zmysel. Môže sa však stať, že vám to nikdy nedá zmysel. A je to v poriadku. Nechajte to tak. Choďte ďalej.

Čokoľvek sa bude diať, pracujte na ďalšom projekte. Alebo si jednoducho nájdite niečo, čokoľvek, hoci aj úplne iné činnosti, iný projekt. Zbavte svoju dušu strachu a tlaku.

Nedávno som si prežila obdobie, kedy mi nešlo písanie článkov ani písanie mojej knihy. Akokoľvek som sa snažila, nešlo to, nepustilo ma to. Bolo to obdobie plné nervozity, lebo som sa stále dookola trápila len tým, prečo to teraz nejde, veď musím predsa niečo napísať. Ako som to analyzovala a snažila sa nájsť odpoveď na: „Prečo to nejde?“, bolo to len horšie a horšie. Pociťovala som čoraz väčší tlak, nervozitu. To vyústilo do toho, že som chybila v práci, pri šoférovaní, nevedela som začať deň ako kedysi čítaním knihy, písaním do diára. Keď som si to uvedomila, že práve analyzovaním to robím horším, našla som si iné činnosti, ktoré mi robia radosť. Chodila som viac do prírody, na prechádzky so psom, bicyklovala sa, ale dovolila som si aj nič nerobenie, maľovala som si na plátno, potom na kamienky, išla som na výlety na svoje obľúbené miesta a postupne prišlo uvoľnenie.

Vedeli ste o tom, že Eistein keď nevedel vyriešiť nejaký matematický problém, vždy si zahral na husle a po pár hodinách, zvyčajne našiel odpoveď, ktorú hľadal? Krásne, však? Vyskúšajte to aj vy.

Preto nezabudnite. Ak ste zažili neúspech, nemôžete a nejde vám robiť to, po čom túžite, začnite robiť niečo iné.

Choďte sa prejsť so psom, zbierajte odpadky v prírode, upečte si váš obľúbený koláč, kreslite, maľujte, vyšívajte, tancujte. Akýkoľvek pohyb ničí nečinnosť, pretože pohyb bude vždy priťahovať ďalšiu inšpiráciu na novú tvorbu. Vytvorte niečo. Robte hocičo. Verte, že ak to bude dostatočné rozptýlenie, inšpirácia na nový projekt určite príde a nájde si cestu k vám.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu