Istou cestou k bohatstvu

Pre každého znamená bohatstvo niečo iné. Materiálne bohatstvo, duchovné bohatstvo, emocionálne ….

V knihe Istou cestou k bohatstvu sa píše, že práve používaním materiálnych vecí nachádza človek úplný život pre svoje telo, rozvíja svoju myseľ a odhaľuje svoju dušu.

Človek nemôže plne žiť v tele bez dobrého jedla, oblečenia, teplého prístrešia. Myseľ človeka nemôže plne žiť bez kníh a bez času venovaného ich štúdiu, bez možnosti cestovať a pozorovať, bez intelektuálneho spoločenského styku.

Ak chce človek naplno žiť v mysli, potrebuje mať intelektuálne rozptýlenia, potrebuje sa obklopovať umeleckými krásnymi predmetmi, ktoré je schopný používať a oceniť.

Ak chce človek žiť naplno v duši, musí milovať.

Najväčšie šťastie človek prežíva, keď preukazuje láskavosti tým, ktorých má rád. Láska sa najprirodzenejšie a najspontánnejšie prejavuje v dávaní. Používaním materiálnych vecí človek nachádza plný život pre svoje telo, rozvíja si myseľ a odkrýva svoju dušu. Byť bohatý je preto pre človeka veľmi dôležité.

Túžba byť bohatý je úplne v poriadku. Ak ste normálny človek, nemôžete sa tomu ubrániť. Je úplne správne, keď budete venovať najvyššiu pozornosť tomu, ako zbohatnúť.

Napíšte nám čo pre vás znamená bohatstvo?

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu