Chcete byť imúnni voči názorom a konaniu iných?

Napíšem vám dve úžasné pravidlá, ktoré keď začnete v živote praktizovať, budete oveľa šťastnejší.

Posledné roky, keď som nerozumela nepeknému chovaniu iných ku mne, prečo urobili toto a tamto, prečo ma klamali, prečo, prečo…. veď som im nič zlé neurobila, upokojovala som sa touto vetou: „NESNAŽ SA TO POCHOPIŤ, IBA TO PRIJMI“.

I keď som si túto vetu opakovala pri každom sklamaní, napriek tomu som sa k tomu veľa krát vracala a premýšľala nad tým „PREČO TO UROBILI“?

Po prečítaní jednej úžasnej knihy Štyri dohody od Dona Miguela Ruiza, som si uvedomila mnoho vecí a keď som pravidlá o ktorých Miguel vo svojej knihe píše začala praktizovať vo svojom živote, veľa sa zmenilo. Samozrejme aj na tom som musela popracovať. No keď som sa začala držať týchto dvoch pravidiel, začala som sa cítiť nesmierne šťastná. Tu sú tie skvelé pravidlá:

1. Neberte si nič osobne!!!

Čokoľvek hovoria a robia iní ľudia, aj keď sa vám nepáči čo hovoria (či už o vás, alebo celkovo ich názor) alebo robia (pre vás nepochopiteľné veci) je ODRAZOM ICH VLASTNEJ REALITY. Nie je to kvôli vám. Buďte imúnni voči ich názorom a konaniu a nebudete tak zbytočné sklamaný, nebudete trpieť.

2. Nevytvárajte si domnienky!!!

Nestalo sa vám veľa krát, že ste si vytvorili domnienky o tom, čo iní robia, alebo si myslia? Vytvorili ste si domnienku, niečo nepochopili a tým ste si vytvorili svoje vlastné problémy, ktoré v skutočnosti ani neexistujú. Veľa smútku, ktoré ste možno vo svojom živote zažili, spočívalo vo vytvorení domnienok a to, že ste si brali veci moc osobne. O domnienkach sa zvyčajne aj veľa klebetí. Ale pamätajte si, že ohováranie nie je spôsob, ktorým navzájom komunikujeme. Nebojte sa požiadať o vysvetlenie. Vždy je lepšie sa pýtať, než vytvárať si domnienky.

Nájdite si chvíľku o samote a zamyslite sa nad pravdivosťou týchto pravidiel.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu