Čas na zmenu

Stromy podliehajú ročným obdobiam a podľa toho by sa mali aj ľudia zariadiť.  

V zime sú stromy suché, akoby mŕtve, ale hlboko vo vnútri v nich začína proces, ktorý vyvrcholí na jar.

Dovoľujete si v zime oddych, stagnáciu pred ďalším rastom? Vyhradíte si čas na rozmýšľanie, čas na oddych a čas poučiť sa zo svojich chýb? Alebo chcete vždy dokonale fungovať, všetko zvládať, prácu, rodinu…?

Vnímajte ročné obdobia a naučte sa oddychovať, pozrieť sa do seba, byť trpezlivým v obdobiach útlmu, v období zimy ako tie stromy. Doprajte si dostatok času na zmenu.

Doprajte si a prežívajte všetky ročné obdobia, presne tak, ako po sebe idú. Poddajte sa vplyvu každého z nich.

Jediný spôsob, ako nájsť spojenie so svojimi vlastnými obdobiami, je sledovať a pozorovať ročné obdobia prírody. Pozorujte stromy ako sa menia počas ročných období, pozorujte slnko kedy vychádza a zapadá, pozorujte mesiac.

Získajte cit pre nemechanické meranie času a uvidíte, či sa na to naladíte a budete sa na svoje pokroky pozerať inak.

„Napodobňujte stromy. Naučte sa strácať, aby ste mohli znovu ožiť, a pamätajte, že nič nezostáva dlho rovnaké.“ – May Sartonová

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu