Sila vďaky…

Ste v živote vďačný za to, čo máte? Alebo bedákate nad tým, čo nemáte?
Ak chcete, aby sa vo vašom živote udiali zmeny a plnohodnotne prežívali každý jeden deň života, buďte vďačný za každé ráno, keď vstanete, za to, že vidíte, cítite, počujete…
Nie každý má možnosť ráno vstať a postaviť sa na vlastné nohy.
Nie každý má možnosť vidieť krásu života – jej farebnosť, vidieť svoju rodinu, priateľov a svojich blízkych.
Nie každý má možnosť cítiť vôňu kvetov, vôňu svojho dieťaťa.
A nie každý má možnosť počuť hlas partnera, dieťaťa, ktorí vám povedia „ľúbim ťa “.
Toto sú tie najkrajšie, najhodnotnejšie veci. Buďte za ne vďačný, každý jeden deň. Je naozaj toľko vecí za ktoré by sme mohli byť vďačný a predsa to niekedy berieme ako samozrejmosť.

Všetko zlé, je na niečo dobré

Ja som vďačná aj za životné lekcie, ktoré ma postretli. Pretože vďaka nim rastiem. Mojou najväčšou životnou lekciou bol kolektív v predošlom zamestnaní, kde som zažívala osočovanie, nedocenenie, neúprimnosť a kopec iných vecí o ktorých radšej ani nebudem písať 😊 Teraz robím to, čo milujem, s radosťou a láskou. Práca, ktorá ma napĺňa a zažívam tu úplný opak všetkého, čo v predošlom zamestnaní. Teraz som vďačná bývalým kolegom, pretože vďaka nim, som teraz tam, kde som. Keby niet tých nepríjemných skutočností, ktoré som si tam prežila, zrejme by som neurobila tak odvážne rozhodnutie v živote a bola by som tam dodnes…

Vďačnosť = hojnosť

Vďačnosť, prináša hojnosť. Viem to. Pre niekoho možno nezmysel, pre niekoho úžasné uvedomenie si. Teším sa z maličkostí, som vďačná za svoju rodinu, priateľov, teším sa z ich prítomnosti a som vďačná i za svoju prácu. Teším sa, keď môžem niekomu urobiť radosť a keď si môžem spievať, tancovať. Vždy keď sa cítim príjemne, šťastne v duchu si poviem, som vďačná za túto chvíľu (keď som s rodinou na cyklotúre, svieti krásne slniečko, užívame si výlet, smejeme sa), za človeka, ktorého som stretla (ktorý mi svojim úsmevom a pekným slovom spríjemnil deň), za knihu, ktorú som si kúpila pre potešenie, za to, že ma objal syn a povedal „mami ty si najlepšia mamina na svete“. Zákon príťažlivosti funguje na 100%. Dostávam stále viac a viac.
Byť vďačný za to čo máme, neznamená uspokojiť sa s tým a nechcieť viac. Plňte si svoje sny a ciele. Nevzdávajte sa pri prvom neúspechu.
No nie je to len o slovách vďačnosti, ale o aj o pocite vďaky. Vyjadrite pocit vďačnosti za konkrétnu vec, nie iba všeobecne. Sila vďačnosti je obrovská, ak ju budete denne používať, váš život za výrazne zlepší.

Experiment vďačnosti

Psychológovia z Californskej univerzity urobili experiment. Stovky dobrovoľníkov rozdelili do troch skupín a každá z nich si viedla denník. Prvá skupina si mala zapisovať denné udalosti len tak, bez špecifickej inštrukcie. Druhá skupina dostala za úlohu zapisovať si negatívne udalosti. Tretia skupina sa mala sústrediť na veci, za ktoré sú vďační.
Viete aký bol výsledok? Ľudia z tretej skupiny, ktorí si viedli tzv. Denník vďačnosti začali uvádzať, že cítia viac optimizmu, energie, entuziazmu, odhodlania zvládať prekážky. Navyše sa znížili ich pocity smútku, depresie, stresu. Boli viac naklonení pomáhať iným ľuďom a dosahovali väčšie pokroky pri dosahovaní svojich osobných cieľov.

Teraz…

Začnite už TERAZ s vďačnosťou. Začnite tým, že budete vďační za to, čo momentálne máte. Uvidíte, že každým dňom vám príde na myseľ stále viac vecí, za ktoré ste vďační, že ich máte, prežívate ich.
Vytvorte si zvyk dennej vďačnosti s našim denníkom 101 dní vďačnosti, ktorý bude pre vás zároveň tréningom vytrvalosti. Objednať si ho môžetu TU.
„Keď som začal byť vďačný za to, čo mám, zmenil sa mi celý život.“ – Willie Nelson

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu