4 zásadné princípy, ktoré zlepšia každú dôležitú oblasť vášho života: 4. osobné šťastie a rast

Je veľmi pravdepodobné, že všetko dôležité už viete.
(Začnite čítať od 1. časti)

Poviem to inak…

Ak ste videli film Tajomstvo, prečítali si pár kníh alebo absolvovali nejaký seminár, asi ste si všimli, že ďalšie knihy a ďalšie semináre už hovoria väčšinou to isté, len z iného uhla pohľadu.

Aj napriek tomu však máme tendenciu hľadať múdrosti v ďalších knihách a v ďalších seminároch s nádejou, že nám tam konečne prezradia tie 3 kľúče k osobnému rastu a šťastiu, ktoré sme sa doteraz ešte nedozvedeli.

Spoznávate sa v tom?

Potom mám pre vás dôležitú správu…

Žiadna ďalšia tajná ingrediencia nie je!

Louise L. Hay, Joe Vitale, ani ďalší autori kníh, vám nič zámerne nezatajili. 🙂 Keď ste si už pri nejakej knihe povedali: „No jasné, toto už poznám,“ tak viete, čo by ste mali robiť, aby ste si pritiahli do života viac hojnosti, šťastia, zdravia, dobrých vzťahov, úspechov…

Otázka však je…

Robíte s tým niečo?

Je veľký rozdiel medzi tým, čo ľudia vedia, že by mali robiť, a tým, čo skutočne robia. Osobný rast a osobné šťastie však nezávisia od toho, čo vieme, ale sú ukryté v tom, čo robíme alebo nerobíme.

Toto je veľké tajomstvo osobného rastu

To, čo vieme, nemá veľký vplyv na naše správanie.

Preto chodí po svete toľko múdrych ľudí, ktorí ani zďaleka nevyužívajú potenciál svojich vedomostí. Ak chcete skutočne zmeniť niečo vo svojom živote a zažívať viac šťastia, bude potrebné, aby ste zmenili svoje zaužívané, hlboko zakorenené návyky správania a myslenia.

A to chce časté opakovanie a čas…

Vaša úloha pre osobné šťastie a rast

Keďže chceme zmeniť hlboko zakorenené návyky správania a myslenia, budeme musieť robiť niečo, čo je nám neprirodzené a nelogické (keby to bolo prirodzené a logické, už dávno by sme to robili).

Zamyslite sa nad tým, čo už viete, čo ste čítali a čo ste sa naučili na seminároch.

  1. Aký princíp by ste chceli zaviesť do svojho života?
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________
  1. Prečo chcete zaviesť práve tento princíp do svojho života?
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________
  1. Kde ste sa o tom dozvedeli a čo sa vám na tom páčilo?
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________
  1. Ak to bolo v knihe, prepíšte sem odsek, ktorý vás k tomu inšpiroval. Ak to bolo na seminári, prepíšte sem poznámky, ktoré máte o tomto princípe zapísané. Naozaj to urobte. Písanie ujasňuje myšlienky.
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________
  1. Počas najbližších 30 dní zapojíte do svojho osobného rastu dve veci: konanie a zmenu spôsobu myslenia. Kým totiž nezmeníte spôsob, akým o veciach premýšľate, budete mať tendenciu vracať sa do starých koľají veľmi rýchlo.Počas najbližších 30 dní si preto každé ráno prečítajte, čo ste si napísali do 4. bodu, a počas dňa aplikujte princíp, ktorý chcete zaviesť do praxe. Čítať si niečo 30-krát možno znie nelogicky, ale nám tu ide o zmenu myslenia – aby sa tieto nové myšlienky stali vašou neoddeliteľnou súčasťou. Keď nové správanie podporíte zmenou svojich zaužívaných spôsobov zmýšľania, dosiahnete trvalú zmenu.

Aké by to bolo, keby ste sa posunuli v oblasti úspechu, vzťahov, zdravia a osobného šťastia natoľko, že by ste o tom mohli napísať aj knihu?

Ja verím, že keby ste začali používať len polovicu z toho, čo viete, dokázali by ste za rok zlepšiť ktorúkoľvek oblasť života.

Trik však spočíva v postupnej zmene, čo môže nejaký čas trvať.

Ak vám to, o čom ste doteraz čítali, dávalo zmysel, tak rozumiete, že nestačí len pozitívne myslieť, ale treba aj pozitívne konať. Na tejto ceste sa vám určite zíde podpora.

A práve preto sme vytvorili I Can Academy Motivačný diár 2020. Počas roka vám pomôže krok za krokom zaviesť do praxe 12 princípov osobného rastu, aby ste zlepšili 4 najdôležitejšie oblasti života: úspech (financie), vzťahy, zdravie a osobné šťastie.

Budete s ním postupovať tak, aby ste nešli veľkou silou proti svojim starým presvedčeniam, ale aby ste ich obišli a postupne ich zmenili a nahradili novými – prospešnejšími. Zmeny, ktoré tak dosiahnete budú jednoduchšie realizovateľné a hlavne – trvalé.

I Can Academy Motivačný diár na rok 2020 si môžete objednať tu…

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu