Henika Holubeková: Každý má v sebe hrdinskú silu jednotlivca

Blíži sa začiatok školského roka a my sme pre všetkých školákov pripravili pomôcku – Školský motivačný diár 2017/2018. 

Aby sme vám pomohli ešte viac, oslovili sme autorov cvičení a príspevkov v diári s otázkami o svojich školských časoch.

Poďte si dnes prečítať, čo Henika Holubeková (napísala príspevok Rozviň vnútornú silu jednotlivca) vlastne robí, čomu sa venuje, čo ju motivuje a čo prezradila o desiatových prestávkach v škole 🙂

1. Ahoj Henika, predstav sa prosím našim čitateľom, kto si, aká si osobnosť, čo robíš a čomu sa venuješ?

Som v prvom rade mama a potom žena, ktorej vášňou je odovzdávanie vedomostí druhým netradičnou formou. Mám rada veci inak. Vravia o mne, že som originálna a odvážna.

Už vyše 20 rokov vzdelávam dospelých a posledné tri roky som sústredila svoju pozornosť aj na mládež. Som autorkou vzdelávacieho programu Životológia, v ktorom so svojimi Teen mentormi učím neformálnymi metódami stredoškolskú mládež, ako pochopiť dospelých, život a samých seba.

2. Čo ťa v živote motivuje?

Hm. Dobrá otázka. Motivuje ma viacero vecí:
Motivujú ma moje deti, s ktorými tvoríme „fantastickú štvorku“, lebo sa podporujeme navzájom v našich snoch a ja ich predsa nemôžem sklamať!

Motivuje, keď si zaumienim niečo, čo zdanlivo presahuje moje možnosti a na čo mi povedia moji známi: „TO SA NEDÁ“. To je pre mňa výzva, ako im ukázať, že sa TO DÁ.

Paradoxne ma motivuje aj to, keď ma niekto sklame, zraní a ja som úplne na dne. Vtedy si vždy vytýčim niečo ťažké, čo mi dáva každodennú výzvu k tomu, aby som prekonávala samú seba a nemyslela na bolesť. To ma poháňa najviac.

A v neposlednom rade ma motivuje niečo, čím chcem pomôcť druhým. Vtedy ma to presahuje a naskakujú mi zimomriavky.

3. Čo by si poradila sebe, keby si opäť mala byť žiačka/študentka?

Vypĺňaj si denne tento Školský diár, lebo FAKT ti pomôže v tvojom živote. Mám to odskúšané, ver mi. Ja to robím každý deň.

4. Ako si spomínaš na školské časy?

Pamätám si na tzv. „mliečne desiate“. Rozdávali nám cez veľkú prestávku sáčok mlieka a rožok k tomu. Ja a moji spolužiaci sme to mali vtedy radi.

Pamätám si na Karola z 5.E, ktorý mi vždy po príchode zo školy volal na našu pevnú linku a robila som mu „bútľavú vŕbu“ pri jeho sťažnostiach na svojich rodičov.

Pamätám si, ako sme si zvykli s rodičmi vylepšovať rodinný rozpočet. Chodili sme zbierať bazu do prírody, niesli sme to do výkupu jednej tete, ktorá nám za to dala peniaze a z nich nám rodičia mohli nakúpiť nové oblečenie a školské potreby do nového školského roka.

Pamätám si, že už vtedy sa prejavovali moje vodcovské sklony, lebo väčšinou som bola predsedkyňa triedy alebo pri hrách som bola vždy „vodca svorky“.

Ahaaa, a ešte mi práve prišla na um hodina matematiky na gymnáziu, na ktorej som prvýkrát v živote použila ťahák a naša prísna pani profesorka ma pri ňom prichytila. Nasledovala pätorka a k tomu úplne hrozný pocit, že som ju sklamala, lebo si to o mne nemyslela, že to urobím. Mala som ponaučenie, odvtedy boli jediným ťahákom moje vedomosti v hlave.

5. Aký príspevok si napísala do školského diára a prečo?

Môj príspevok v tomto diári je o tom, že každý z nás máme v sebe hrdinskú silu jednotlivca a dokážeme robiť často neuveriteľné veci.

Opisujem tam konkrétne cvičenie, ktoré robili a robia všetci hrdinovia, majstri a silní ľudia.

Vyskúšaj to a extrémne tým posilníš svoju vnútornú silu.

6. Keby si mohla dať 1 radu žiakom na nasledujúci školský rok, aká by to bola?

Cvičenie, ktoré vám odporúčam vo svojom príspevku (v diári), robte počas školského roka tak často, ako často to budete cítiť. Až napokon sa vám to stane prirodzeným návykom, ako ranné čistenie zubov.

Potom dokážete posilniť svoju vnútornú silu a následne ju však nezabúdajte používať len k tomu, čo vám prospeje a druhým neublíži.

Veľmi pekne ďakujeme Henike Holubekovej za rozhovor.

Keď aj vy chcete zažiť inšpirujúci, radostný a motivujúci školský rok 2017/2018, kliknite SEM a objednajte si hneď školský diár.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu