Zásadná otázka. Ako na ňu odpovedať?

Dnes mám pre vás zásadnú otázku.

Od odpovede na túto otázku závisí váš život a jeho smerovanie.

Každý deň vstávate s obrovským darom. Každý deň sa zobudíte a vesmír, či Boh (nazvite si to, ako chcete) vám pripraví nových 24 hodín. Je mu jedno, ako ich využijete. On vás nesúdi. Neuberie vám a ani nepridá na čase, ktorý budete mať zajtra.

Je len na vás, ako ten čas strávite. V radosti a nadšení alebo v hneve, nude či strachu?

A tak sa vás teraz pýtam zásadnú otázku.

O čo vám ide?
Čo fakt chcete?
Ale naozaj skutočne chcete?
Čo by bolo úplne super, keby ste mohli robiť?
Aká myšlienka vám rozprúdi krv v žilách a cítite pri nej nával energie?

Som presvedčený, že väčšina ľudí aj vie, čo by chceli, len sa to neodvážia priznať ani sami pred sebou, nieto ešte pred ostatnými. Lebo je to príliš veľké, príliš odvážne, príliš naivné, hlúpe, šialené, odvážne, nepravdepodobné…

Skrátka, je to príliš nejaké.

Niečo vám prezradím.

Ono to musí byť „príliš nejaké“.

Keby to nebolo „príliš nejaké“, necítili by ste pri tom nadšenie. Bolo by to „normálne“. Normálne veci nezvyknú rozprúdiť ľuďom krv v žilách.

Pred pár mesiacmi som si kládol tieto otázky veľmi často.

Raz som sedel v nákupnom centre so svojím zošitom, kde som si písal všetky nápady a pozeral som sa na stánok s čerstvými šťavami. Kedysi som aj ja veľmi chcel mať taký „juice bar“, ale nikdy som to nezrealizoval (zatiaľ). Bol to úžasný nápad, no prišlo mi to príliš zložité a v tom čase aj riskantlné.

A v tom mi to došlo…

Chcem pomáhať ľuďom a podporovať ich v tom, aby robili to, čo chcú.

Aby, keď si niekto chce otvoriť juice bar, išiel do toho a spravil ten najlepší juice bar, aký dokáže. Aby sa do toho pustil a robil to, z čoho je nadšený.

A čo vy?

Čo naozaj chcete?
Za čo ste ochodný/á vymeniť svoj život?
Pretože každý deň vymieňate život za niečo. Či ste si to doteraz uvedomovali alebo nie.

Ja vám odporúčam, aby ste si spravili čas a začali pátrať po odpovedi na túto otázku, od ktorej závisí váš život a jeho smerovanie.

Toto pomohlo mne:

  1. Spravte si čas len pre seba aspoň 1 hodinu.
  2. Zoberte si váš obľúbený zošit alebo aspoň nejaké pero a papiere a choďte do peknej tichej kaviarne, kde nikoho nepoznáte a môžete byť aspoň hodinku sami.
  3. Spravte si pohodlie. Vypnite si mobil. Dajte si niečo dobré a vnímajte, že teraz vás nikto neotravuje. Žiaden šéf, žiaden nudný povrchný rozhovor, nikto od vás nič nechce. Máte úplný kľud. Môžete premýšľať nad čím len chcete alebo aj vôbec nemyslieť.
  4. Napíšte si do zošita otázku: „Čo naozaj chcem?“ a začnite snívať. Nechajte myšlienky, nech prinesú čokoľvek. A zapisujte si to. Automaticky, bez cenzúry, bez premýšľania, analyzovania… Nechajte myšlienky, nech vás zavedú tam, kam chcú.
  5. Ak vám naozaj nič nenapadá, začnite písať to, čo máte práve v mysli. Napríklad takto: „Mám písať o tom, čo chcem, ale vôbec nič mi nenapadá. Toto je úplne hlúpe. No ale späť k otázke. Takže, čo chcem? Hm, chcem nový mobil, hodinky s vodotriskom…“ Ja neviem prečo, ale skutočne vám to pomôže spustiť myšlienky na to, čo chcete.
  6. Spravte si takýto čas pre seba aspoň raz za týždeň a premýšľajte o tom, čo chcete. Možno to k vám nepríde na prvýkrát, ale som si istý, že to príde.

Napíšte mi, prosím, do komentárov, čo vy skutočne chcete a ako sa vám darilo pri písaní.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu