Dupnite na plynový pedál svojho života

„Neexistuje nič čo by vás mohlo zastaviť na ceste za vašimi snami,
okrem vás samotných a vašich hlúpych výhovoriek.„

Zamyslite sa na chvíľu nad svojim životom a položte si otázku: „Aký je môj život v skutočnosti?“ Čo by ste o ňom úprimne povedali? Ako veľmi sú naplnené a uspokojené všetky oblasti vášho života – rodina, vzťahy, kariéra, financie, telo a zdravie, priatelia, komunita či trávenie voľného času? Zanalyzujte si svoj život, ktorý práve žijete, obodujte stupeň uspokojenia v jednotlivých oblastiach vášho života od 0 do 10 (0 = úplná pohroma, 10 = maximálna spokojnosť). Aký je výsledok tohto jednoduchého testu?

Cítite sa byť naplnení? Žijete zmysluplný život? Je váš život plný toho, čo skutočne chcete? Alebo máte pocit, že sa váš život zastavil na jednom mieste a vy sa točíte dokola, že stagnujete, nehýbete sa žiadnym smerom a váš život „ovláda“ niekto iný alebo niečo iné? Je najvyšší čas začať s tým niečo robiť. Opýtajte sa sami seba: „Čo by vám mohlo v každej oblasti vášho života priniesť viac uspokojenia?“

Prebuďte svoju vnútornú silu a  zoberte svoj život do vlastných rúk a premeňte sny a tajné túžby na realitu. Nájdite v sebe „vnútornú silu“ a priveďte ju k životu. Nedovoľte, aby vás ovládala „slabá vôľa“, ktorá vás drží tam kde ste teraz a bráni vám, aby ste robili to, čo skutočne chcete, ktorá vás núti vyhýbať sa rizikám a spoliehať sa na overené a bezpečné postupy. Zapamätajte si, vždy máte na výber medzi silnou a slabou vôľou, rozhodnutie je len na vás.

Skutočným dôvodom toho, prečo prešľapujete na mieste, ste vy sami. Vy rozhodujete o tom, či niečo budete robiť a teda riskovať, alebo radšej ostanete sedieť v bezpečí svojej komfortnej zóny.Uvedomte si, že vaše najväčšie obmedzenia neležia mimo vás, ale vo vašom spôsobe myslenia, vo vašich postojoch.

„Každý človek je plný nápadov a možností riešenia
a sám vie, čo je pre neho dobré„
~ Rudolf Strauss ~

Všetko, čo ste kedy vo svojom živote chceli dosiahnuť, máte vo svojich rukách. A ak argumentujete tým, že sa bojíte zmeny, tak vedzte, že práve absencia akejkoľvek zmeny spôsobuje to, že váš život nestojí za veľa. Ak chcete od života viac, musíte urobiť viac, ako ste robili doteraz. A prvým krokom by mohlo byť rozhodnutie opustiť „zónu pohodlia. Ak chcete vo svojom živote zmenu, ide o to, či urobíte niečo, alebo neurobíte nič. „V ktorej oblasti môžete teraz urobiť prvý krok?“

Položte si na záver ešte jednu otázku: „Odvíja sa môj život tak, že si môžem povedať, že som toto rozhodne ja?“

Čo môžete urobiť ešte dnes:

  1. Rozhodnite sa opustiť „zónu pohodlia“.
  2. Priznajte si, že sa váš život neuberá smerom, ktorým chcete aby sa uberal, že stojíte a prešľapujete na mieste. Základom zmeny je jasné pomenovanie toho, čo nefunguje.
  3. Prestaňte sa vyhovárať na nedostatok času, peňazí alebo iné veci, ktoré sa vám dostávajú do cesty a podkopávajú vašu sebadôveru. Ten správny čas na zmenu je práve teraz.  
  4. Zanalyzujte si svoj život. Obodujte stupeň uspokojenia v jednotlivých oblastiach vášho života.
  5. Urobte si v sebe jasno,čo skutočne chcete, kam sa chcete pohnúť. A buďte k sebe pravdiví.  Ktoré sny a túžby chcete premeniť na realitu? A podľa čoho spoznáte, že ste uspeli?
  6. Prinúťte sa robiť aj veci, ktoré nechcete, aj vtedy, keď máte pocit, že to nedokážete, ale o ktorých viete, že sú nevyhnutné na to, aby ste sa pohli dopredu.

Teším sa na vaše názory, pripomienky, nápady – akúkoľvek spätnú väzbu v komentároch.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

1 komentár

  1. Změnila jsem svůj život,a jsem na sebe hrdá, udělala jsem podstatné kroky,a dá se říci úspěšně.Věřím tomu,že dál takhle budu kráčet,a bude to moc fajn.Děkuji za vaše články jsou moudré.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu