“Nestíham” je vírus

Podľa štúdie, ktorú publikoval časopis British Medical Journal, stres v práci nepriaznivo vplýva na srdce a doslova podkopáva pohodu vo vašom domove. Rovnaká štúdia taktiež zistila, že stres v práci sa dá minimalizovať efektívnym riadením času – time managementom. Ako to však spraviť?

Možno to vidíte rovnako ako ja. Keď viem, že som “dnes” nič moc nespravil, som nervózny, nespokojný sám so sebou, moje sebavedomie trpí a čo ma mrzí, prejaví sa to aj na tom, ako jednám s ľuďmi, ktorých mám najradšej.

To, že nestíhate teda nemá vplyv len na vás. Má to vplyv na všetky vaše vzťahy.

Stíhaš? Si divný!

Pravda je taká, že 97 % z nás niekde chytili vírus mentálneho nastavenia, že sa musíme ponáhľať, inak s nami niečo nie je v poriadku. Inak sme leniví a mali by sme sa cítiť zle. Boli sme naprogramovaní tak, aby sme si mysleli, že nie je OK, keď sa na chvíľu zastavíme a nedaj Bože si dovolíme nič nerobiť. Skúste povedať v práci, že všetko v kľude stíhate a uvidíte, že vám s tým hneď “pomôžu”.

Aby sme toho nedostali ešte viac, naučili sme sa, že by sme mali radšej stále nestíhať. A keďže stále nestíhame, musíme sa viac ponáhľať. A čím viac sa ponáhľame, tým viac máme pocit, že nestíhame a preto sa ešte viac ponáhľame, až nakoniec zistíme, že si nestíhame ani užiť život.

Jediný spôsob, ako z toho von, je zastaviť sa v tom nestíhaní a uvedomiť si, že žijeme v hojnosti, že je dosť času, dosť príležitostí, dosť peňazí, že je dosť všetkého…

Prestaňte sa ponáhľať a nastavte najskôr pokoj a harmóniu vo svojom živote. To je prvý predpoklad k tomu, aby ste sa upokojili, začali stíhať a mohli si užívať svoj život.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu