Svoju realitu si doslova vyberáte sami

Jedna pani nám (do NLP Akadémie) napísala rozhorčený email. Počúvala naše vysielanie a čítala naše články o tom, ako si vytvoríte skvelý život. Hlavnou výpoveďou emailu bolo toto: Sú to samé hlúposti. V živote je to úplne inak!!!

Bdelý poslucháč by hneď postrehol, že takto sformulovaná výpoveď obsahuje tzv. vymazanie. To znamená, že z tejto výpovede je vymazaná osoba (osoby), v ktorých živote je to údajne úplne inak.

Preto moja otázka:

  • V živote ktorej osoby je to úplne inak?
  • A čo presne je tam úplne inak?

Táto pani nám dala zaujímavú spätnú väzbu (a som za to skutočne vďačný. Bez irónie). A síce, že ešte stále existujú ľudia, ktorí neveria, že by aj oni mohli viesť šťastný život.

Otázka na týchto ľudí:

  • Čo alebo kto vám bráni žiť šťastný život?
  • A čo môžete začať vy sami robiť inak?

To, ako ste nastavení, ovplyvňuje vašu realitu

To, že niekto zažíva smutnú a chudobnú realitu (chudobnú nielen finančne, ale aj emočne a spirituálne), tak to ešte neznamená, že ide o skutočnú realitu. Vždy ide o to, ako ste nastavení. Pretože vašu realitu dokážete vnímať iba tak, ako máte nastavené vaše filtre, cez ktoré filtrujete vnemy “zvonka”.

To, ako sme nastavení – zásadne ovplyvňuje to, čo „tam vonku“ dokážeme vnímať. Inými slovami: Dokážeme vnímať len to, čo dokážeme vnímať. Zvyšok nám ostáva ukrytý.

Pretože…

Inak zažíva svet hladný bezdomovec a inak zamilovaný mladík

Obaja môžu pritom v daný moment stáť vedľa seba na pešej zóne a každý z nich bude zažívať inú realitu.

Bezdomovec bude so zaťatými päsťami sledovať konkurenta, ktorý v „jeho“ rajóne bezostyšne vyberá zvyšky jedla z odpadkového koša. Zamilovaný mladík bude vnímať krásu historických pamiatok, stovky usmiatych ľudí a nádherné nebo nad hlavou.

Obaja veľmi pravdepodobne prehliadnu a vôbec nezaznamenajú realitu toho druhého.

Vašu realitu formuje vaša “Emočná odozva”

Čo to je Emočná odozva? Akým spôsobom vplýva na to, ako vaša realita práve teraz vyzerá?

Vypočujte si diel vysielania č. 72, v ktorom hovoríme o tom, aké rozdielne reality existujú u rôznych ľudí. Ako príklad si dôkladne porovnáme realitu zamilovaného mladíka s realitou bezdomovca z pešej zóny. A ukážeme si, aký vplyv pritom hrá ich emočná odozva.

Mimochodom, čo ste videli na obrázku hore, nebezpečný pichľavý kaktus, alebo krásny kvet úžasného tvaru?

Kliknite na symbol prehrávača na začiatku článku.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

5 KOMENTÁRE

  1. jej zivot je uplne iny ako by chcela a je plny hluposti, ako napiasala "Sú to samé hlúposti. V živote je to úplne inak!!!" to je dôkazom toho, ze zakon pritazlivosti funguje…asi je slepa ,,sorry

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu