Čo nás láska môže naučiť o peniazoch a bohatstve

Bohatstvo začína vo forme myšlienky.
– Napoleon Hill

Ak chcete bohatstvo akéhokoľvek druhu, musíte začať od vašich myšlienok. Zahŕňa to samozrejme to, že viete, koľko konkrétne chcete. To je však len začiatok.

Vaše myšlienky sa musia stať tým, čo určí vaše pocity. A vaše pocity potom riadia vaše konanie. Vaše konanie zmení okolnosti vo vašom živote a kruh môže začať od začiatku.

Inak povedané, musíte myslieť také myšlienky, aby ste sa cítili ako človek, ktorý je schopný získať a udržať si bohatstvo, aby ste potom mohli konať ako človek, ktorý vie získať bohatstvo a nakoniec ho budete mať.

Postup je:

Byť (myslieť a cítiť)

Robiť (na základe toho, čo si myslíte a cítite)

Mať (vďaka tomu, kým ste sa stali a čo ste robili)

Aj keď ste videli film Tajomstvo alebo čítali o tomto Byť → Robiť → Mať, možno stále patríte k tým, čo si hovoria:

„Keď budem MAŤ peniaze, budem ROBIŤ to, čo robia bohatí a potom budem skutočne vedieť, že SOM bohatý.“

Takto to ale nefunguje. Ako si myslíte, že k vám tie peniaze, tie dobré vzťahy, tá láska, to bohatstvo v akejkoľvek forme príde, keď začnete hneď od MAŤ a nespravíte nič predtým? Čo vás bude motivovať k činnosti, keď nebudete najskôr niečo cítiť? A ako začnete cítiť, ak nebudete predtým na niečo myslieť?

Najkrajšie je to vidieť na láske

Nikto nerozmýšľa takto:

„Keď budem mať naplňujúci vzťah, potom sa budem správať, akoby som bol zamilovaný a vďaka tomu budem potom cítiť lásku sa zamilujem do ženy / chlapa, s ktorým som mal ten vzťah.“

Nie!

Najskôr musíte BYŤ zamilovaní, aby ste boli svojimi pocitmi motivovaní ROBIŤ to, čo robia zamilovaní a ak to budete robiť dobre, až potom si vybudujete a dopracujete sa k tomu, že budete MAŤ naplňujúci vzťah.

Čo nás teda môže láska naučiť o bohatstve?

Nech už je to bohatstvo v akejkoľvek forme: dobré vzťahy, zdravie, peniaze, uznanie, kariéra, osobný rozvoj…

Najskôr musíte byť, rozmýšľať a cítiť ako človek, ktorý na základe toho bude robiť tie správne veci, aby mohol nakoniec mať to, po čom túži.

 

Takže, ak viete, čo chcete mať, zamyslite sa teraz nad tým, kým musíte byť už teraz, aby ste mohli robiť veci už dnes, ktoré vám zajtra prinesú to bohatstvo, po ktorom túžite.

Budem rád, keď mi do komentárov napíšete vaše myšlienky ohľadne Byť → Robiť → Mať, alebo spätnú väzbu na tento článok.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

14 KOMENTÁRE

  1. Chcem zomriet ako bohata zena vo svojom velkom teplom dome s krbom, so zahrodu, s bazenom, so psikom a autami a s financnymi rezervami a so svojim manzelom ktoreho nadovsetko milujem a ktory miluje nadovsetko mna. Chcem aby ma pochovali moje tri milujuce deti a vsetko moje bohatstvo si medzi sebou rozdelili 🙂

  2. Opět perfektní článek Michal 🙂 ! Akorát bych dodala, že je dobré denně meditovat a dělat si nástěnku vizí (už tou nástěnkou lépe směrujeme myšlenky ke svému cíli). A také naučit se poslouchat svou intuici a naučit se druhým přát úspěch, lásku, štěstí … 🙂 , někdy dost lidi blokuje závist. No a také je velmi dobré a zábavné si sem tam psát 101 přání, nebo alespoň si naspat, co si přejeme 😉 Energie plyne, kam jí zájem kyne….Přeji všem krásný a úspěšný den 😉 !

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu