Cieľové stratégie pre dosiahnutie toho, čo chceme

V svojom nabitom harmonograme si vyhradzujem 1 hodinu denne počúvaním motivačných nahrávok. Už asi tri štvrte roka sa venujem počúvaniu vysielania NLP Akadémie od Petra Sasína a Ivety Klimekovej. V jednej z nahrávok úchvatným spôsobom predstavili model cieľových stratégií

Vychádzame z toho, že máme stanovené ciele:

  • aký cieľ
  • koľko stojí
  • kedy ho chcem dosiahnuť
  • plus ďalšie dôležité detaily cieľa

To je prvý hlavný predpoklad toho, že ten cieľ aj dosiahneme. Potom už len nájsť ten spôsob na dosiahnutie svojho cieľa.

Ako spomína táto sympatická zohratá dvojica, ľudia vedia, že majú mať lepšie pocity, ľudia vedia, čo je pre ich život dobré. Ľudia vedia, že je dobré zarábať viac peňazí. Podaktorí aj vedia, že treba mať v živote ciele.

Otázka znie:

Robia ľudia naozaj aj to, čo vedia?

Ako nájsť ten recept, spôsob na dosiahnutie svojho cieľa?

Jedným zaujímavým nápadom na ceste pri dosahovaní našich cieľov je predstava toho, ako to v tom cieli vyzerá. Predstavme si, ako sa v tom cieli odmeníme, keď ten cieľ dosiahneme. Predstavme si obrazy v nadživotnej veľkosti. Nech tie obrazy budú jasné, pestrofarebné a zmysluplné. Iba veľké jasné obrazy našich cieľov nás motivujú k tomu, aby sme ich aj dosiahli. Iba veľké zmysluplné obrazy nás nadchnú a poháňajú dopredu.

Začiatkom cesty cieľových stratégií je vytvorenie nástenky cieľov s farebnými obrázkami a popisom toho, čo chceme. Umiestnenie nástenky v byte nie je takisto zanedbateľné. Niektorí odporúčajú spálňu (pokiaľ vaše ciele súvisia s osobným životom a intímnym vzťahom). Dôvod? Keď ráno otvorím oči, nástenku mám hneď pred očami a je to ten správny dôvod a motivácia k naštartovaniu sa za plnením svojich cieľov. U mňa je nástenka umiestnená v pracovni na jasnom viditeľnom mieste. Dennodenným predstavovaním a vybavovaním obrazov cieľov vo svojej mysli takto s nimi pracujem.

V závere je dobré poznamenať, že uvedomením si dôležitosti cieľov v našom živote dávame prvý základný impulz k zmene k lepšiemu životu v prosperite a hojnosti. Uvedomenie zrealizujme do hmotnej podoby a dennodennou prácou s cieľovými obrazmi sa posúvajme ďalej. Budeme určite uchvátení z toho, ako sa nám na nevedomej úrovni podarí naše ciele aj dosiahnuť. Ak je jasný cieľ, trafíme ho oveľa jednoduchšie.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu