POZOR Diéta!

Skúšali ste už nejakú diétu? Myslím, že minimálne niekto z vášho okolia áno. To, že pomocou diéty človek schudne, je prirodzené a jasné… ale čo potom?

  • Ako dlho by ste sa takto dokázali obmedzovať?
  • Nepočuli ste už o ľuďoch, ktorým sa po diéte navýšila váha aj o 110% ?

Poďme na to logicky…

Nič dočasné  nemôže mať trvalé výsledky. Keď budete “chudnúť“ mesiac, tak za ďalší mesiac to máte späť. Je to jednoduchá matematika. V tejto sfére má zmysel len racionálny životný štýl, ktorý si nastavíme podľa vlastných potrieb. Musíte sa stravovať a športovať v takom režime, v ktorom by ste to dokázali roky. Nemôžeme byť predsa na ovocí dva týždne, schudnúť a potom v „absťáku“ dohnať toto manko za dva dni. Má to logiku?

Bežná diéta, ktorá je založená na konzumácii nevhodných a nevhodne skombinovaných potravín resp. na neopodstatnenom znižovaní množstva potravín, má za následok neželané následky na našom tele. Tieto následky sú nasledovné…

Keďže sa telu nedostavia potrebné živiny na udržanie funkčnej svalovej hmoty, táto hmota klesne na objeme. To má za následok zníženie základného metabolizmu, čiže Váš motor zníži svoju spotrebu. Tento jav ale väčšinou nepostrehneme, a stále “tankujeme“ do nášho predošlého výkonnejšieho auta s väčším objemom motora. Palivo nezmizne, ale sa uloží. Inak povedané, svaly nahradí tuk.

A my vieme, že svaly sú ťažšie ako tuk. Váha síce ukáže nižšiu hodnotu, ale to len preto, lebo tuk nahradil svaly. Takže sme neschudli, ale obrali sa o svaly. To by nás malo minimálne mrzieť, nakoľko svaly sú naším významným kapitálom. Po takejto „úspešnej“ redukčnej diéte, kedy ručička ukázala krajšie čísla, začneme opäť so starými návykmi.

Však čo? Zaslúžim si to, nie? Doteraz som trpel/a. Teraz si môžem dovoliť jednu čokoládku…

Väčšinou ani nestihneme mihnúť okom a už máme zase to neželané kilo navyše.

Nevadí, nabudúce skúsim inú diétu a tá mi možno vydrží naveky…

Ak Vám to niečo pripomína, tak mne určite nášho kamaráta JOJA. Jojo efekt je tým huncútom, ktorého som vám takto bližšie rozpísal. Či ste žena, alebo muž, svaly nie sú voľbou, ale našou nevyhnutnosťou. Bez primeranej svalovej hmoty nedokážeme byť zdraví. Len samotná existencia svalov nám napríklad páli tukové zásoby. A čím sú naše svaly výkonnejšie, tak tým vo väčšej miere. Preto POZOR! Nevážime sa, ale pozorujeme v zrkadle! Svaly sú ťažšie ako tuk a znížená hmotnosť na váhe môže byť spôsobená len úbytkom svalovej hmoty.

Tak čo si vyberáte? Svaly či tuk?

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokPrečo priberáme?
Ďalší článokChudoba je stav mysli