Váš vnútorný hlas – Posilňuje vás, alebo vás oslabuje?

Počujete vo vašej hlave hlasy? V minulosti by nám povedali, že kto počuje hlasy v hlave, je vyšinutý. Dnes už sme našťastie ďalej. Dnes hlasom v hlave hovoríme: “Myslenie”. Pretože málokto si uvedomuje, že myslenie je auditívne (zvukové).

Mnohí ľudia si neuvedomujú, ako so sebou komunikujú

Väčšine ľudí chýba pre komunikáciu bdelosť. Neuvedomujú si, čo hovoria nahlas. A už vôbec nevnímajú, ako so sebou komunikujú vo svojom vnútri. Pritom hlasy v hlave si púšťame takmer stále.

Otázka je, či vás váš vnútorný hlas posilňuje, alebo naopak oslabuje.

Pretože:

  • Väčšina ľudí sa v hlave najmä kritizuje a oslabuje
  • Len málo ľudí sa v duchu chváli a povzbudzuje
  • A iba málokto si svoju komunikáciu so sebou vôbec uvedomuje

Reč je čisto podvedomý proces

Keby sme chceli hovoriť vedome, nepovieme ani slovo. Vedome totiž hovoriť nedokážeme. Nevieme vedome kontrolovať každý pohyb jazyka. Každý pohyb úst – pier. Vedome neovládame ani dýchanie počas hovorenia, ani hlasivky. Všetko riadi naše podvedomie.

Mnoho ľudí si skutočne neuvedomuje, že sú prepnutí na autopilota aj počas toho, ako so sebou komunikujú. Neuvedomujú si napríklad, či sa pri kritizovaní oslovujú vo forme “Ja” alebo “Ty”…

Mimochodom – ako to robíte vy?Jakáte” si, alebo si “tykáte“, keď sa kritizujete? A keď sa chválite? Je tam nejaký rozdiel?

Väčšina ľudí si vôbec neuvedomuje, že to ako so sebou komunikujú, má zásadný vplyv na to, aká je ich realita. Tzn. aká je ich prítomnosť a aká bude tým pádom ich budúcnosť.

Film Kráľova reč – prečo mu ten logopéd dával tie slúchadlá…??

Videli ste film Kráľova reč? V tomto filme sa syn anglického kráľa Georga – princ Albert – trápi so svojim problémom – koktaním. Keďže často vystupuje a robí verejné prejavy, angažuje austrálskeho logopéda, ktorý má síce svojské, no účinné metódy.

V jednej scéne logopéd nasadí princovi Albertovi na hlavu slúchadlá, pustí mu do nich veľmi nahlas klasickú hudbu a nechá ho do mikrofónu čítať Shakespeara: “Byť, či nebyť…”. Ako je možné, že princ vtedy vôbec nekoktal? Z hľadiska NLP urobil tento terapeut geniálny krok.

A o tom sa dozviete v aktuálnom Vysielaní NLP Akadémie.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

2 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu