Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #14

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #1

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #2

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #3

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #4

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #5

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #6

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #7

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #8

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #9

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #10

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #11

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #12

Ako zvládnuť obdobie s tínedžerom #13

Reč tela vám povie viac než tisíc slov

Zmena v hormonálnych rokoch je podstatnou súčasťou života. Reč tela je však dôležitým prvkom, ktorý sa musíte naučiť vnímať, ak chcete byť svetaznalým rodičom pubertálneho potomka.

Rodičia sa väčšinou usilujú ťahať z detí informácie. Oveľa lepšie urobíte, ak budete mať otvorené uši a keď budú pripravené hovoriť, budete ochotní ich počúvať. Vtedy sa zvyčajne dozviete mnohé z vecí, ktoré sa odohrávajú v ich živote.

Povedzme, že váš syn je mĺkvy dva dni. Potrebujete jemne povedať: „Viem, že nechceš hovoriť, ale zdá sa mi, že ťa niečo trápi. Bol by som veľmi rád, ak by si mi povedal, čo sa deje.“

Podobnými vyjadreniami mu dávate najavo, že si ho všímate a venujete pozornosť tomu, ako sa cíti. Mnohí dospievajúci majú dnes pocit, že si ich rodičia vôbec nevšímajú a musia sa starať sami o seba. Pre tínedžerov, ktorým chýba podpora rodičov, je ťažké nájsť si v týchto kritických rokoch miesto vo svete. Ak dáte svojmu dieťaťu príležitosť, aby sa vám zverilo, ale nebudete ho do ničoho nútiť, bude vedieť, že za vami môže prísť… keď na to bude pripravený.

Samotár

Slovo samotár má väčšinou v našom chápaní negatívny podtón. Nepriamo ním naznačujeme, že samotári bývajú izolovaní. Páchatelia odporných zločinov bývajú neraz opisovaní ako samotárski. Samotármi však môžu byť i mnohí vyrovnaní jedinci. Väčšinou sú to prvorodené deti a jedináčikovia, ktorých najlepšími priateľmi bývajú knihy. Títo ľudia nemajú najmenší problém zabaviť sa sami, bývajú utiahnutí a často sa necítia dobre v spoločnosti. Boli napokon prvým či jediným dieťaťom svojich rodičov a väčšinou sa stýkali s dospelými a nie s inými deťmi.

Pozrite sa bližšie na dospelých samotárov, ktorých máte okolo seba. Sú to tichí ľudia, ktorí toho veľa nenahovoria, nezriedka sú však veľmi nadaní. Prečo s niektorými z nich vašu ratolesť nezoznámite? Možno by ste ich niekedy mohli pozvať na večeru.

Najdôležitejšie je, aby ste si uvedomili, že každý z nás je iný, učili sa rešpektovať vzájomné rozdiely a nenútili svojho potomka, aby sa vtesnal do vašich predstáv.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokPrečo je dôležité na seba myslieť?
Ďalší článokSebaláska