Ako vyčistiť myseľ od negatívnych myšlienok

Stalo sa vám niekedy, že ste boli nadšení, za niekým ste sa prišli s radosťou pochváliť a on vám to negatívne okomentoval?

Alebo vás ráno zle naladili správy, ktoré ste sa dočítali?

Možno ste v živote zažívali obdobie, keď ste mali plnú hlavu negatívnych myšlienok…

Ako z toho von?

Prezradím vám niekoľko tipov, ako sa od takýchto myšlienok oslobodiť: Ako vyčistiť myseľ od negatívneho myslenia.

1. Obmedzte správy

Nepotrebujete byť neustále informovaný o všetkom čo sa deje. Tie skutočne dôležité informácie sa k vám určite dostanú.

2. Pozitívne zahltenie

Ovládnite svoju myseľ tým, že jej budete dávať len také podnety, ktoré chcete, aby držala a nedáte jej šancu premýšľať starým spôsobom.

3. Porozumenie

Podstatným krokom pri zmene myslenia je porozumenie, prečo vôbec vaša myseľ niekedy myslí negatívne. Mnoho ľudí má predstavu, že: „On je taký negatívny človek,“ alebo „Ja som negatívny.“ Myslenie je do veľkej miery ovládané zvykmi rovnako ako správanie. Ak ste niečo zvyknutí robiť, nemusíte sa nad tým zamýšľať a jednoducho to robíte. Negatívne myslenie je teda len zvyk, ktorý vykonávame automaticky, keď príde „vhodný“ spúšťač. A keďže ide len o zvyk, DÁ SA ZMENIŤ. Vedomie, že sa to dá zmeniť, je kľúčové, ak chcete zmeniť svoje myslenie.

4. Nenechajte aby svet ovplyvňoval vašu myseľ

Jeden z najsilnejších negatívnych návykov, ktorý ľudia majú, je, že dovoľujú vonkajšiemu svetu (správam, názorom iných ľudí, rádiu, internetu), aby ovplyvňoval ich vnútorný svet – emócie, náladu, postoj… Doslova sme zvyknutí počúvať a okamžite púšťať všetky správy priamo do nášho podvedomia bez toho, aby sme sa sami rozhodli, či ich chceme akceptovať alebo nie. Preto ľudia často riešia, čo si o nich myslia iní, čo sa píše na sociálnych sieťach, čo nám predkladajú média. Vaša vedomá myseľ má schopnosť prijať alebo odmietnuť akúkoľvek myšlienku. Začnite ju využívať.

5. Rituál CMVC

Jednou z najlepších vecí, ktorú môžete spraviť, aby ste vyčistili svoje myšlienky, je rituál, ktorý volám CMVC.


C – cvičenie. Začnite ráno cvičením, behom, alebo akýmkoľvek pohybom, ktorý vám je príjemný. Choďte však za hranice svojich schopností. Po tom, ako si vybudujete tento zvyk, budete na seba hrdý.

M – meditácia. Utíšte svoju myseľ a zamerajte sa na svoj dych. Nejde o to, aby ste myseľ úplne vypli, len zamerajte svoje myšlienky na niečo príjemné.

V – vizualizácia. Pripomeňte si váš cieľ a precíťte ho. Myslite pri tom na všetky vaše vnemy. Čo vidíte, počujete, vybavte si chuť, vôňu, dotyky, to, ako sa emočne cítite. Keď v tom vytrváte, predstava vášho cieľa sa bude postupne vyjasňovať, začnete vidieť detaily.

C – čítanie. Prečítajte si niečo, čo vás inšpiruje, čo vás povzbudí hneď zrána.  

Pamätajte, nejde o to, aby ste VŽDY mysleli pozitívne. Je úplne v poriadku cítiť strach a obavy. Čo však nie je v poriadku, je zostať v týchto emóciách týždeň, mesiace, rok. Nezotrvávajte v týchto emóciách, pretože tým ubližujete hlavne sebe, nie druhým.

Keď aplikujete niektoré z týchto tipov, ktoré som vám prezradil, uvidíte zmeny v myslení. Nestačí si to len prečítať, vypočuť. Vyberte si z uvedených tipov aspoň jeden a podniknite k tomu prvé kroky a postupne pridávajte ďalšie.

Keď zmeníte pohľad na svet, svet okolo vás sa začne meniť.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu