Ako vidieť nové príležitosti

V živote prídu momenty, keď staré neslúži a potrebujeme sa posunúť ďalej.

Problém väčšiny ľudí je v tom, aj keď hľadajú nové príležitosti, chcú sa posunúť ďalej, vedia, že musia niečo zmeniť, napriek tomu sa stále držia starých spôsobov.  Sú ako loď, ktorá chce do iného prístavu, ale kotva zostala v starom prístave a tak ju nepustí ísť ďalej. Držia sa starých spôsobov myslenia, boja sa vyjsť zo svojej komfortnej zóny a preto ani nevidia nové príležitosti.

Ako sa však naladiť na nové príležitosti tak, aby sme ich rozpoznávali a boli schopní ich aj využiť?

Prečo často nevidíme príležitosti priamo pred nami?

Jeden z dôvodov, prečo nevidíte a nerozpoznávate nové príležitosti je v tom, že vnímate len tie príležitosti, ktoré sú v súlade s vaším modelom sveta. Sú na úrovni v ktorej žijete, myslíte a konáte. Preto aj výsledky  budete dosahovať len na tejto úrovni, nie vyššie.

Ak sa však zaseknete na úrovni, kde sa práve nachádzate, môže sa stať, že budete vidieť udlaosti ako nespravodlivé. Ak sa domnievate, že niečo nedokážete a máte svoje obmedzenia, len ťažko sa posuniete ďalej.

Čo je potrebné urobiť aby ste videli nové príležitosti?

Aby ste začali vnímať nové príležitosti, je potrebné prejsť na novú úroveň myslenia. Vidieť seba a svet tam, kde chcete byť.

Preladiť sa na iné myslenie. Vidieť svet inak. Pripustiť možnosť, že dokážete využiť nové príležitosti, aj keď neviete presne AKO. Veriť si, že nakoniec to dokážete. Byť ochotný postupovať krok po kroku ďalej.  

Aby ste videli nové príležitosti je potrebné urobiť tieto kroky:

1. krok: Čo vlastne chcete?

Rozhodnite sa, ktorým smerom chcete ísť. Zadefinujte si, čo chcete. Vytvorte si čo najjasnejšiu predstavu konečného stavu, ktorý chcete. Neznamená to, že priamo doskočíte až k cieľu. Stačí ísť krok po kroku. Vytýčte si však smer.

2. krok: Nastavenie mysle na novú úroveň

Ak sa chcete posunúť na novú úroveň a zotrvať tam čo najdlhšie a najlepšie nastálo, potrebujete nastaviť myseľ na novú úroveň. Pomôže vám v tom :

Záväzné rozhodnutie (rozhodol som sa, že to bude takto).

Až keď príde záväzné rozhodnutie, pomôže vám dostať sa na takú úroveň myslenia, že pre vašu myseľ nebude dávať zmysel vytvárať si výhovorky.

Opakovanie podnetnej otázky

Opakovanie otázky, ktorú si budete počas dňa často hovoriť, ideálne 2x denne. Prečo som bol v r. bol úspešný? Prečo mám pevné zdravie? Týmito otázkami zamestnáte myseľ a nútite ju prepnúť na novú úroveň a zároveň akceptovať, že je to možné, že to dokážete.

Vďačnosť

Byť vďačný a precítiť vďačnosť za to, čo už prichádza (aj keď to fyzicky nemáte). Toto vašu myseľ prehodí na novú úroveň.

Vizualizácia

Môžete si predstaviť čokoľvek, čo chcete. Opakovane si vizualizujte seba, ako zvládate situáciu. Týmto spôsobom preladíte myseľ, podvedomie to príjme a začne to byť pre vás skutočnejšie. A to vás bude poháňať ďalej.

3. krok: Prijať

Prijímanie bude obnášať veľa činností a bude si vyžadovať vyjsť zo zóny komfortu. Ak príde nová príležitosť, využite ju, prijmite ju, choďte za tým. Nenechajte sa zastaviť vetou: „Som človek, ktorý (nedokáže)…“ Tá vychádza zo starého spôsobu myslenia.

Ak neprejdete cez strach a neprekročíte zónu komfortu, zostanete len na pôvodnej úrovni. Nečakajte, že príležitosť bude presne spĺňať všetky kritériá. Možno bude a možno bude dobrým stupňom na ceste za tým, čo chcete.

Využite tieto kroky, aby ste sa naladili na nové príležitosti. A verte, že príležitosti existujú, aj keď ste ich doteraz nevideli.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokAko praktizovať pokoj
Ďalší článokNávod na život podľa Jaroslava Dušeka