Ako (NE)robiť rozhodnutia

Keď počujete ľudí, ako hovoria: „Toto chcem“, čo v skutočnosti hovoria je: „Toto je moja preferencia“. „Toto by sa mi páčilo mať“. A v tom je veľký rozdiel.

Takíto ľudia dávno zabudli, čo obnáša skutočné rozhodnutie.

Ak vaše rozhodnutie zostane len preferenciou, nebudete pociťovať žiaden strach, ale nebude s ním spojený ani žiadny rast a žiadne výsledky.

Občas pochybujeme o našich rozhodnutiach, podkopávame ich a podmieňujeme.

„Pôjdem za tým, ak príde na to vhodný čas.“ Alebo „Kúpim si to, ak budem mať peniaze“. „Pôjdem do toho, ak budú na to skvelé podmienky“.  Ale zostávame na tom istom mieste, pretože tam je to bezpečné. Bojíme sa opustiť svoju zónu komfortu.

To, čo potrebujeme urobiť, aby sme dosiahli výsledky, je začať premýšľať inak, konať inak, vidieť inak svoje možnosti a schopnosti, vidieť svet inak.

Jednou z vecí, ktoré vám pomôžu dostať sa k želaným výsledkom je urobiť záväzné rozhodnutie.

K tomu nepotrebujete žiadne zdroje, peniaze, niečie rozhodnutie, certifikát, povolenie, dokonalý čas, aby vás niekto pochválil, aby vás podporovala rodina… Nič z týchto vecí nepotrebujete. Jediné čo potrebujete urobiť, je vlastné pevné rozhodnutie.

So skutočným záväzným rozhodnutím prichádza aj viera, pretože vaša myseľ pochopí, že nemá význam vymýšľať výhovorky, pretože vy to spravíte aj tak. Inak povedané…

Ak sa rozhodnete, že preto urobíte všetko, nech to bude trvať akokoľvek dlho, toto vám pomôže urobiť ohromný skok v živote.

Viete ako spoznáte záväzné rozhodnutie?

Podľa vašej peňaženky a výpisu účtu – tam, kde dávate svoju energiu vo forme peňazí, tam ste urobili rozhodnutie. Ak nie ste ochotní do toho dať svoju finančnú energiu, zrejme ste neurobili záväzné rozhodnutie

Podľa vášho času – záväzné rozhodnutie ste urobili tam, kde dávate svoj čas.

Keď začnete niečomu dávať svoj čas, pozornosť a peniaze, vtedy sa ukáže vaše záväzné rozhodnutie. A vtedy sa dostavia aj výsledky a úplne nový život. To, čo iní považujú za nereálne, čo by už dávno vzdali, pre vás bude skutočnosťou.

Do cesty vám prídu rôzne udalosti, pochybnosti, komentáre, ľudia ktorí spochybnia vaše rozhodnutie a budú sa snažiť vás stiahnuť dolu. Toto všetko je v poriadku a je to akceptovateľné, pretože…

To čo vám pomôže zostať hore, je vaše rozhodnutie a neodvolateľný krok. Niečo, čo urobíte a nebude vám už dávať zmysel ísť späť.

Preskúmajte, čo chcete. Či to skutočne chcete alebo je to len vaša preferencia. A ak treba, spravte rozhodnutie!

Ak si stanovíte cieľ, urobíte rozhodnutie a dodržíte ho, získate voči sebe rešpekt.

UROBTE ROZHODNUTIE, DORŽTE HO a CHOĎTE ZA TÝM, čo skutočne chcete.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokNevzdávajte sa svojich snov
Ďalší článokReálne alebo nereálne ciele?