5 vecí, ktoré sa nenaučíte v škole, ale budete v živote potrebovať

To, aké máte výsledky v škole, neurčuje vašu hodnotu. Nezáleží, či ste v škole jednotkári, alebo sú predmety, ktoré nie sú vašou silnou stránkou a občas sa vyskytne aj nejaká tá dvojka, trojka.

Oveľa dôležitejšie je to, kam chcete v živote smerovať. Mať veľmi jasnú predstavu čo chcete od života, je prvým krokom k úspechu v ktorejkoľvek oblasti života.

Nech sa páči. Tu je 5 vecí, ktoré sa nenaučíte v škole, ale budete v živote potrebovať:

1. VĎAČNOSŤ

V živote by ste mali byť vďační za všetko, čo máte, čo ste dosiahli, alebo ešte len chcete dosiahnuť.  Keď ďakujete za to, čo je ešte len na ceste ku vám, podporujete svoje myšlienky v tom, aby ste našli spôsoby, ako to k vám môže prísť. Zamerajte sa na to, aby ste našli vždy niečo dobré v každej situácii a buďte za to vďační. Písanie a preciťovanie vďačnosti je nesmierne dôležité, preto sme sa vďačnosti venovali aj v školskom diári.

2. VŠETKO SA DÁ ZVLÁDNUŤ, AJ TO ZVLÁDNETE

Len si musíte veriť. Veriť, že všetko zvládnete. Aj neúspech je pre vás dobrý, pretože je súčasťou vášho rastu. Každá chyba, je životná lekcia. Nevešajte hlavu po prvom nezdare. Vstaňte, poučte sa z chýb, ktoré ste urobili a poďte znovu do toho.

3. DOKÁŽETE VIAC, AKO SI MYSLÍTE

V živote nie je vždy všetko jednoduché a stretnete sa aj so zložitejšími situáciami. Netreba sa však báť, ale pristúpiť k tomu s plnou zodpovednosťou, pripraviť sa a dať zo seba to najlepšie. Celý život môžete v sebe objavovať svoje nové schopnosti, talenty, o ktorých ste si kedysi mysleli, že ich nemáte.

Živte predstavu o sebe, že dokážete viac, že sa viete naučiť veci, keď budete dostatočne trénovať. Môžete byť najlepší, ak sa rozhodnete, že pre to spravíte všetko, čo budete potrebovať.

4. VENUJTE SA TOMU, ČO CHCETE S VÁŠŇOU

V škole získate veľa vedomostí, pravda je však taká, že nie všetky ich v živote budete potrebovať. Na to, aby ste v živote boli úspešní a mali vysnívaný život, budete potrebovať oveľa viac. Najviac získate vtedy, ak sa budete  venovať tomu, čo chcete s vášňou. Nájdite si mimo školských povinností nejaké krúžky, ktoré by ste chceli navštevovať, venovať sa niečomu, čo vás vždy fascinovalo, bavilo. Vzdelávajte sa z videí na internete, robte a učte sa to, pri čom cítite vášeň. To mi teraz pripomenulo nápis na jednom mojom obľúbenom tričku, ktorý zbožňujem a vždy si ho pripomínam: „Vášeň mení všetko.“ Ak sa budete niečomu venovať s vášňou, nepocítite žiadne pochybnosti, ani strach. Len pôjdete vpred za vašimi snami, túžbami s odhodlaním a nadšením.

„Rozvíjaj svoju vášeň pre vzdelávanie. Ak to urobíš, nikdy neprestaneš rásť.“ – Anthony J. D’Angelo

5. BUĎTE VZOROM

Začnite o sebe premýšľať ako o niekom, kto môže byť vzorom pre ostatných. Vtedy začnete inak myslieť, inak sa správať a to vám prinesie nové výsledky. Keď sa budete vnímať  ako vzor, budete podávať tie najlepšie výsledky, lebo budete chcieť byť najlepší. Nech je pre vás výzvou byť vzorom. Vďaka tomu začnete mať zo seba lepší pocit a možno prekvapíte aj sami seba tým, čo všetko dokážete.

Toto bolo len 5 vecí, ktoré vám zlepšia život, priblížite sa vďaka nim k svojmu vysnívanému životu.

S motivačným školským diárom na rok 2020/2021 vám chceme pomôcť lepšie zvládať školu a ukázať vám, že sa dá zvládať aj s radosťou, úspechom, jednoducho tak, aby vás to bavilo. Chceme vás naučiť veci, ktoré vás v škole nenaučia, ale budete ich v živote potrebovať. Nájdete tam každý mesiac cvičenia, ktoré vám pomôžu nielen ľahšie zvládať školu, ale aj objaviť a posilniť vaše sebavedomie, vnímať život z lepšej stránky, neustále sa zlepšovať a veriť svojim snom.

PS: Pozrite si článok s citátmi zo školského diára na našom blogu.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu