4 piliere na ceste k vašim snom: 4. Zostavte si svoj plán k úspechu

(Začnite 1. článkom série: Vnútorná motivácia a ako ju nájsť?)

Zrejme to poznáte…

Skvelý nápad! Úžasná myšlienka. Niečo, pre čo sa naozaj nadchnete. Istý čas vás to drží. Cítite sa skvele a predstavujete si, ako to zrealizujete. Možno ste aj spravili prvé kroky, ale…

Postupne vaše nadšenie slabne. Aj keď ste kedysi verili v ten úžasný nápad, už to nie je ono.

Teraz spravíme opatrenia, aby sa vám to už znova nestalo…

Je veľmi dôležité udržiavať emócie živé, pretože sú to emócie, čo nám dáva energiu konať a prejsť cez prekážky či nezdary. A zároveň, čím viac postupujete smerom k vytýčenému cieľu, tým viac to nabije aj vaše emócie.

Tento čarovný kolobeh môžete naštartovať svojím konaním. Vytvorte si preto zvyk plánovania skutočných akčných krokov, ktoré vás aspoň o kúsok priblížia k tomu, po čom túžite. Pomôže vám v tom Motivačný diár a tento postup, ktorý nájdete aj v ňom…

Nový mesiac

Rovnako ako zvykneme bilancovať starý rok a plánovať si ciele pre ten nový, zhodnoťte uplynulý mesiac a naplánujte si nový.

Zhodnotenie mesiaca a mesačné ciele v Motivačnom diári 2020
vám pomôžu sústrediť sa na to, čo je pre vás dôležité.

Pozriete sa na to, čo je pre vás dôležité, a zapíšte si zopár naozaj dôležitých vecí, ktoré chcete počas najbližších 30 dní urobiť. Uistite sa, že sú medzi nimi aj také, ktoré súvisia s vaším cieľom.

Nový týždeň

Mesačné ciele si na začiatku týždňa rozbite na drobné. Tieto menšie týždenné ciele sú ako smerové tabule na ceste, ktoré vám ukážu, kde sa nachádza váš cieľ. Zapíšte si do nich len tie naozaj dôležité veci, na ktoré sa chcete zamerať počas najbližších 7 dní v rôznych oblastiach života.

Motivačný diár 2020 vám dá priesor na týždenné ciele v 4 oblastiach života,
aby ste udržiavali rovnováhu medzi nimi.

Urobte to tak, aby vás týždenné ciele doviedli k mesačným cieľom. Možno nezrealizujete všetky. O to ani nejde. Spravíte však určite viac, ako keby ste si ich nenapísali.

Nový deň

Som si istý, že každý deň vás čaká viacero úloh, ktoré musíte vybaviť. Už však viete, čo je dôležité tento mesiac, a viete, na čo sa chcete zamerať tento týždeň. To je váš plán. Kúsok veľkej mapy k pokladu – k vášmu cieľu. Premeňte preto týždenné ciele na najdôležitejšie úlohy dňa a nimi začnite.

Tento jednoduchý zvyk plánovania skutočných akčných krokov vám pomôže neustále sa približovať k tomu, po čom túžite. Nech je to akokoľvek veľké či malé.

5 pilier na ceste k vašim snom

Je ešte jeden pilier, bez ktorého by boli prvé štyri zbytočné.

Príprava a nastavenie mysle sú dôležité kroky k realizácii vašich cieľov. Ide však o to, aby ste na svoje sny a ciele nielen mysleli pozitívne, ale aby ste ich aj zrealizovali. To znamená… pustili sa do akcie a vytvorili svojím konaním. Správne myslenie je podpora pre vaše konanie. Nie jeho náhrada.

A je to práve spojenie správneho nastavenia mysle a efektévneho konania, čo vám prinesie ovocie (vaše sny). Mnoho ľudí na to zabúda.

Prečo?

Je oveľa pohodlnejšie myslieť na to, čo chcete urobiť, ako myslieť na to a zároveň to aj robiť.

Tento fakt sa odzrkadľuje v tom, že určite ste aj vy si už dávno hovorili, že niečo spravíte, no doteraz ste to neurobili. Možno je to taká drobnosť ako nástenka vízií, meditácia každé ráno alebo aj niečo dôležitejšie.

Chceme vám pomôcť skĺbiť tieto dve veci dokopy. Aby vaše sny nezostali len vo vašej mysli, ale aby ste začali konať a postupne ich realizovali.

S týmto zámerom sme vytvorili Motivačný diár 2020. Všetky mesačné zhodnotenia, týždenné ciele a cvičenia, ktoré v ňom nájdete, sú spravené tak, aby vás podporili nielen v premýšľaní, ale aj v konaní.

Navyše, nabádame vás k tomu, aby ste úzko spolupracovali aj s vaším podporným partnerom a vzájomne si pomáhali dosiahnuť to, čo chcete. Niekedy totiž vlastná motivácia nestačí a treba aj podporu zvonka.

Je to ako diár s 12 seminármi osobného rozvoja, ktoré dáte počas roka do praxe.

Ak je to niečo, čo vás oslovuje, tak Motivačný diár 2020 si môžete objednať tu.

PS: A je to práve spojenie správneho nastavenia mysle a efektévneho konania, čo vám prinesie ovocie.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

2 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu