3 dôvody, prečo by ste si mali plánovať nový rok už v novembri

Raz som počul, že ak niečo robí väčšina ľudí, je to dobrý dôvod, prečo by ste to mali robiť inak. Teda, ak chcete byť úspešní.

Väčšina ľudí si začína plánovať nový rok začiatkom januára. A znie to logicky. Sú to predsa plány a ciele na nový rok, ale…

Poznáte to…?

Príde január. Ešte sú prázdniny. Všetko sa rozbieha akosi pomaly a rovnako aj všetky novoročné plány. Niektoré uzrú svetlo sveta v polovici februára!

Včera som počúval interview s najúspešnejším koučom z tímu Boba Proctora, ktorý vysvetľoval, že najlepší čas na novoročné plány je november.

Prečo tak skoro?

1. Starý rok ešte neskončil

…a tak sa môžete pozrieť na vaše tohtoročné ciele a dať im novú dávku energie = pozornosti.

Väčšina ľudí uberie v tomto období plyn, lebo sa blížia Vianoce, dovolenky, a „čo už len môžu stihnúť za dva mesiace?“

Využite energiu, ktorú ste dali do uplynulých mesiacov a pridajte. Vyťažte zo starého roka čo najviac. Asi sa vám už stalo, že ste niektoré veci dokončili oveľa skôr, keď ste nemali dosť času. Teraz to bude fungovať rovnako, keď sa tak rozhodnete.

2. Zákon klíčenia (hneď vysvetlím…)

Tento zákon hovorí, že každé semienko má nejakú inkubačnú dobu alebo dobu klíčenia, ktorá musí prejsť predtým, ako dozrie a začnete vidieť prvé náznaky výsledkov.

Pri rastlinách tomu rozumieme. Je jasné, že ak zasadíte mrkvu v pondelok, nebudete očakávať vyklíčenú rastlinu už v utorok. Dieťa potrebuje od splodenia na svoj vývoj približne 280 dní, kým sa narodí…

A rovnako je to aj s vašimi nápadmi a plánmi. Sú to mentálne semienka, z ktorých chcete vidieť plody v podobe výsledkov.

Ak začnete premýšľať nad novým rokom 1. januára, začne doba klíčenia nápadov plynúť od 1. januára. Ak začnete už v novembri, majú vaše nápady dva mesiace na to, aby sa vyvíjali.

3. Nebudete strácať čas

V januári, keď sa každý len rozbieha a minimálne dva týždne dostáva do pracovného tempa, vy budete už presne vedieť, čo chcete, kam smerujete a mnohé vaše plány už môžu byť rozpracované a na polceste.

Súhlasíte? Tak to spravte!

Z 90% fungujeme podľa zvyku. Vždy sme si robili plány na nový rok v januári a tak je veľmi pravdepodobné, že vás vaše staré zvyky budú presviedčať, aby ste to spravili rovnako aj teraz.

Vlastne, začnú vás presviedčať hneď, ako dočítate tento článok a prejdete na ďalšiu stránku.

Urobte rozhodnutie tu a teraz, že nech vaša myseľ vymyslí akékoľvek dobré dôvody, prečo je plánovanie nového roka v novembri (alebo decembri) hlúposť, spravíte to aj tak.

Poznačte si do kalendára termín hneď teraz, kedy sa budete venovať plánom na nový rok.

A ak chcete diár, ktorý vám pomôže zrealizovať vaše plány, pozrite si toto video, kde vám poradím, ako si vybrať správny diár pre vás.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokCesta k vášmu cieľu je tu…
Ďalší článokČo je úspech?