10 pravidiel pre radostný život

1. Dnes je deň, kedy môžeš zmeniť svoj život.

Máš v sebe ohromnú silu a potenciál, ktoré ťa dovedú k životu, po ktorom túžiš. Čokoľvek dnes urobíš, zmení tvoj zajtrajšok.

2. Ži naplno každý jeden deň, pretože máš len tento jeden život. Váž si ho.

Aj keď prežívaš ťažké obdobie, stále si môžeš vychutnávať život. Aj v tým najtemnejších dňoch dokážeš vždy nájsť kúsok svetla. Využívaj nedokonalosti života vo svoj prospech.

3. To najúžasnejšie je na ceste ku tebe.

Možno teraz nemáš presne to, čo si chcel. Prácu, vzťah, kamarátov, niečo ti stále chýba. Jedného dňa ale príde ku tebe presne to, čo potrebuješ. Možno nie presne to čo hľadáš, ale ešte niečo lepšie.

4. Vo všetkom nájdi niečo prospešné pre tvoj rast.

Ak ťa niečo otravuje, učí ťa to trpezlivosti. Ak ťa niekto opustí, zrejme tvoj život neobohacoval. Ak ťa niekto naštve, učí ťa to odpusteniu. Čo nenávidíš, učí ťa to bezpodmienečnej láske. Z toho, čo máš strach, ťa učí odvahe.

5. Každodenná vďačnosť.

Je toľko toho, za čo môžeš byť každý deň vďačný. Že si nažive, vidíš, dýchaš, cítiš, vnímaš, miluješ. Život ti ponúka toľko krás. Začínaj každý jeden deň s vďačnosťou. Oceňuj to, čo už v živote máš. Ak predsa niekedy pocítiš, že nemáš byť za čo vďačný, prilož si prsty na svoj krk a nahmataj pulz 🙂

6. Hľadaj ticho a pokoj v prírode.

Keď sa budeš cítiť mizerne, zapamätaj si, že príroda lieči. Lieči telo aj dušu. Vyber sa na prechádzku, pretože pohyb v prírode je veľmi prospešný a prináša veľa benefitov. Zlepší ti náladu a uvoľnia sa endorfíny (hormón šťastia :-)).

7. Nič netrvá večne. Po každej búrke vyjde slnko.

V živote prechádzaš rôznymi obdobiami. Tak ako sa na jeseň stromy zbavujú listov, aj ty sa zbavuješ nepotrebných vecí a ľudí. Príroda v zime oddychuje, spí a oddych aj spánok potrebuje každý jeden z nás. Po zime príde jar, všetko začína kvitnúť aj my sa rozvíjame do krásy a múdrosti. A krásne, farebné leto nám pripomína, aký môže byť náš život nádherný a pestrý.

8. Každá chyba, lekcia ukrýva v sebe semienko úspechu, šťastia a sily.

Vtedy, keď ti bude najhoršie, práve vtedy v sebe uvidíš tú silu, čo máš, že dokážeš viac, ako si myslíš.

9. Nesnaž sa za každú cenu všetko pochopiť.  Jednoducho to prijmi.

Uvedom si, že niektoré veci v živote jednoducho nemôžeš zmeniť, nemáš nad nimi kontrolu. Nemusíš ich analyzovať, alebo sa snažiť ich pochopiť. Čo však môžeš zmeniť, je tvoj postoj k tomu.

10. Vyhýbaj sa správam z médií a obmedz čas na sociálnych sieťach.

Negatívnych správ v médiách je veľa, iba by ťa rozladili a ty chceš predsa začať deň pozitívnymi správami. Nezačínaj ráno pozeraním čo nového na Facebooku a obmedz čas na sociálnych sieťach na minimum. Radšej začni deň niečím, čo ti dodá energiu, vyčarí úsmev na tvári, dobre ťa naladí.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Mon Laciková
Energická žena s pozitívne naladeným životným entuziazmom a dobrodružnou dušou. Rada sa na svet pozerám cez objektív a zachytávam krásne, nezabudnuteľné momenty života.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Predchádzajúci článokAko zvládnuť obdobie s tínedžerom #15
Ďalší článokNasledujte svoje sny