10 ľudských ľútostí od Robina Sharmu

Skutočný ľudský žiaľ je prežívať posledné chvíle s vedomím, že si premárnil najvzácnejší dar, ktorý ti bol daný – možnosť ukázať svoju veľkoleposť svetu vôkol seba. – Robin Sharma

10 ľudských ľútostí podľa Robina Sharmu:

1. Nadíde tvoj posledný deň, no tvoje vnútro nespieva tú prekrásnu pieseň, ktorou mal byť tvoj život.

2. Nadíde tvoj posledný deň, no ty si nikdy vo svojom vnútri neobjavil silu, vďaka ktorej dokážeš vykonať kus skvelej práce a dosiahnuť veľké veci.

3. Nadíde tvoj posledný deň a ty si uvedomíš, že si nikdy nikoho neinšpiroval vlastným príkladom.

4. Nadíde tvoj posledný deň a ty si plný bolesti uvedomíš, že si nikdy nepodstúpil žiadne odvážne riziko, a preto sa ti nikdy nedostalo žiadnej skvelej odmeny.

5. Nadíde tvoj posledný deň a ty pochopíš, že si zmeškal príležitosť zakúsiť majstrovstvo, pretože si uveril klamstvu, že si priemerný.

6. Nadíde tvoj posledný deň a ty máš zlomené srdce, pretože si sa nikdy nenaučil premeniť nepriazeň osudu na víťazstvo.

7. Nadíde tvoj posledný deň a ty ľutuješ, že si pozabudol na to, že tvoja práca má byť veľkou službou iným a nemá byť užitočná len pre teba.

8. Nadíde tvoj posledný deň a ty zistíš, že si žil podľa očakávaní spoločnosti, nie podľa seba.

9. Nadíde tvoj posledný deň a ty pochopíš, že si nikdy nevydal zo seba maximum, si sa nepriblížil k tomu géniovi, ktorým si sa mal stať.

10. Nadíde tvoj posledný deň a ty zistíš, že si sa mohol stať vodcom a zanechať tento svet lepší, ako bol, keď si naň prišiel. Ty si však odmietol vydať sa na túto misiu, pretože si bol jednoducho príliš ustráchaný.

Z knihy Líder bez titulu.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu