Späť k základom osobného rozvoja

Spomínate si na to, keď bol osobný rozvoj ešte len v začiatkoch? Keď všetko bolo také nové a zaujímavé? Keď v každej knihe a na každom seminári bolo toľko zaujímavých a prevratných myšlienok?

Možno si spomínate na to nadšenie pri AHÁÁÁÁÁ momentoch.

Pri veciach, ktoré nám otvorili oči a pri ktorých sme si povedali: „To je úžasné. Konečne chápem, prečo sa mi v živote dialo to a to. A odteraz si už budem priťahovať len to, čo chcem.“

Vyzeralo to také jednoduché.

Všetci sme si robili svoje nástenky vízií, vizualizovali si svoje sny, hovorili afirmácie… presne podľa toho, čo sme sa dozvedeli vo filmoch, knihách a seminároch, ktorých vtedy nebolo ešte tak veľa ako teraz.

Mám pocit, že odvtedy sa to akosi skomplikovalo.

Akoby to už nebolo také jednoduché a jednoznačné ako vtedy.

Dnes tu máme množstvo učiteľov, techník, metód, cvičení, kníh, seminárov a kurzov a každý z nich nás naučí inú teóriu a iné veci ktoré by sme mali dodržiavať a podľa ktorých by sme mali žiť.

Nedávno som sa vrátil späť k základom.

Po rokoch som si opäť pozrel film Tajomstvo, ktorý vo mne pred 9 rokmi podnietil veľké zmeny. Videl som ho už niekoľkokrát. Teraz bol však pre mňa úplne nový.

Videl som súvislosti, ktoré som vtedy nepostrehol. Jasné návody, ktoré som až teraz pochopil.

A uvedomil som si ešte jednu dôležitú vec…

Už dávno nerobím to, čo bolo kedysi pre mňa základom.

V spleti všetkých povinností a nových informácií som prestal s vizualizáciami, nevedel som jasne, čo chcel a prestal som svoje ciele považovať za splnené.

Možno sa podobne cítite aj vy a aj vám sa zdá, že je tu toho už akosi veľa a nestíhate to všetko aplikovať.

Ak áno, vráťte sa späť k vašim základom.

Pozrite si opäť ten film, prečítajte si tú knihu, prejdite si znova poznámky z vášho prvého seminára. A zaveďte ich do života.

PS: Napíšte mi do komentárov, čo bolo pre vás základom. Čo vás prinieslo na cestu vášho osobného rastu. Zaujíma ma to. 🙂

PPS: Už doslova o pár hodín bude na svete moja prvá kniha Tajomstvo citátov, v ktorej nájdete pri každom citáte aj krátke vysvetlenie. Pomôže vám hlbšie sa zamyslieť, pozrieť sa na životné situácie z iného uhla pohľadu a niektoré vysvetlenia vám ponúknu krátke, no hodnotné tipy, ako môžete zlepšiť svoj život. Pozrite sa do nej, či vás zaujme.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu