Ste magnet na peniaze. Otázka je, či peniaze priťahujete, alebo odpudzujete…

Uvažovali ste už nad tým, že ste magnet na peniaze? Myslíte si, že nie ste? Ja si myslím, že ním zákonite ste. A tak ako má magnet dva póly, tak aj vy buď peniaze odpudzujete, alebo ich priťahujete.

Peniaze sú totiž veľmi citlivá a rýchlo reagujúca energia. Reagujú na vaše postoje, hodnoty, na váš prínos a na vaše ciele…

Robíte “to” s láskou, alebo pre peniaze?

Ja si myslím, že takto položená otázka má veľkú trhlinu. Určite ste už počuli o ľuďoch, ktorí robia veci s láskou. A odmietajú za to brať peniaze.  Pretože si povedia: “Veď to robím s láskou – za to predsa nemôžem vziať peniaze…”

To je tvrdenie, kde mne opäť “nabieha” môj Bullshit-Detektor (Detektor na kraviny). V tejto vete je totiž nevypovedané, že títo ľudia robia dobré veci, a nechcú za ne “zlé” peniaze. Ja som presvedčený, že môžete robiť veci s láskou A SÚČASNE môžete byť za to, čo robíte, primerane finančne ohodnotení.

Niektorí dokonca podnikajú s odporom k peniazom

Nedávno som čítal rozhovor s jedným vydavateľom kníh, ktorý jednoznačne a opakovane tvrdí, že on knihy vydáva z lásky ku knihám. On nie je ako tí, ktorí si z kníh robia biznis. On to nerobí pre peniaze.

Potiaľto tohto vydavateľa ešte chápem. Je to jeho slobodné rozhodnutie. To, čo nechápem, je jeho rozhorčenie nad “pomermi v podnikaní”. Rozhorčenie nad tým, že u nás sa neplatí (sorry, mám iné skúsenosti) a že jemu neplatia odberatelia. Že musí vymáhať peniaze. Že mu práve z takýchto dôvodov krachuje vydavateľstvo. A že to nevie týmto “dlžníkom” odpustiť.

A toto už nechápem. Nechápem jeho rozhorčenie… Veď si túto situáciu spôsobuje sám. Ako…?? Predsa svojim postojom k peniazom. Veď tvrdí (a to tvrdí mimochodom v mnohých rozhovoroch s médiami), že on to nerobí pre peniaze.

Mojim úmyslom nie je súdiť jeho – ani žiadne iné postoje. Podľa mňa beztak neexistujú dobré, ani zlé postoje. Existujú však dôsledky našich postojov. A tu treba byť naozaj bdelý.

Na začiatku článku som napísal, že peniaze sú citlivo reagujúca energia…

Ako to myslím? Ja som skutočne presvedčený, že peniaze sú (ako všetko okolo nás) energia. A je to podľa mňa druh energie, ktorá reaguje skutočne citlivo a extrémne rýchlo.

iStock_000006154143XSmall

Peniaze reagujú na to, ako ste voči nim nastavení. Vnímajú to, ako máte nastavený finančný termostat vo vašej hlave.

Pretože mnoho ľudí robí veci s vášňou a naplno. Je to akoby ste prikladali pod kotol, ktorý máte v pivnici. A vaša aktivita spôsobuje, že kotol sa zahrieva. Kotol môže byť “nažhavený” – lenže keď je termostat v dome nastavený na nízku teplotu, v miestnostiach bude zima…

A presne tak je to s peniazmi. Akonáhle nedokážete uveriť, že vám niekto za to, čo robíte skutočne dobre zaplatí, alebo ak peniazmi dokonca pohŕdate, tak si tým nastavujete váš termostat na nízku teplotu. A kotol v pivnici môže od námahy explodovať. Aj tak bude “zima”.

Peniaze sú dokonca tak “citlivé”, že nepomôže ani ich prerozdelenie

Existuje predpoklad, že ak by sme zajtra ráno rozdelili všetky peniaze tohto sveta všetkým rovnako, tak do dvoch rokov je situácia presne taká ako je dnes. Pretože každý máme svoj termostat nastavený na určitú teplotu. A to spôsobí, že nezávisle na tom, koľko peňazí dostaneme, peniaze buď odpudíme, alebo ich pritiahneme ešte viac.

Preto ľudia, ktorí sú nastavení na mentalitu nedostatku, a vyhrajú veľkú sumu v lotérii, o tieto peniaze zákonite prídu. A často sú dokonca potom na tom finančne ešte horšie ako pred výhrou.

Peniaze k vám prúdia vtedy, ak robíte službu iným

Mnoho ľudí sa správa tak, že na peniaze myslia, nosia v peňaženke rôzne kartičky s pozitívnymi afirmáciami o hojnosti, predstavujú si, ako k nim peniaze prúdia…  Mimochodom – všetko sú to podľa mňa dobré stratégie.

No mnohým to napriek tomu nefunguje. Ako to? To je opäť ako s tým kotlom a termostatom. Termostat môže byť nastavený na milióny… No ak je kotol (vaša činnosť, váš prínos) studený, zase bude zima… 🙂

 A o tom si vypočujte viac vo Vysielaní NLP. Kliknite na symbol prehrávača na začiatku článku.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

2 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu